Ehliyet alacaklar dikkat! Yaş sınırı düşürüldü

Ehliyette yaş sınırı düşürüldü. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ehliyet alacaklar dikkat! Yaş sınırı düşürüldü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ehliyet alacaklar müjde olarak tabir edilen olay  Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni yönetmelikle, Ehliyet alacak kişiler için bir çok kolaylık sağlandı. Bazı ehliyetlerde yaş sınırı düşürüldü. Yapılan bu yeni sistemde ehliyet adaylarına büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.  “Karayolu Taşıma Yönetmeliği”nde birçok madde değişiklik yapıldığı belirtildi. Yönetmeliğin maddeleri arasında taşıtların teknik şartlarını ve hususi taşımacılık faaliyetlerini düzenleyen bölümlere atıflar bulundu ve bu yerler değiştirildi.

Türkiye genelinde yüzbinlerce ehliyet almak isteyen sürücü etkileyen değişikliğin adaylara kolaylık sağlaması bekleniyor

Yeni yönetmelik kapsamında D sınıfı ehliyet için uygulanan 26 yaş sınırı 24 yaşa düşürüldü. Yeni düzenlemeye göre , M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16; A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için ise 18 yaş olarak belirlendi.

Uzmanların bu konuda yapmış olduğu açıklamalarda , daha  genç yaşlarda ehliyet alabilme olanağının, sürücü eğitimini daha erken yaşlarda almayı teşvik edeceğini ve trafik kültürünün daha erken oturabileceğini belirtiyorlar. Zor trafik şartları ve ehliyet ücretlerinde pahalılık nedeniyle zor alınan ehliyetler vatandaşlar tarafından sonraki plana bırakılıyordu. Artık daha erken ehliyet alan vatandaşlar tecrübeli birer sürücü olması hedefleniyor.

BİHA

Ehliyet alacaklar dikkat! Yaş sınırı düşürüldü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.