Urfalılar dikkat! DASK mağduru depremzedeler için yeni limit

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası evleri ağır hasar alan ancak DASK poliçeleri 25 Kasım öncesinde yenilendiği için sadece eski limitten yararlanabilen ev sahipleri için yeni gelişmeler meydana geldi. 320 bin TL’lik azami teminat limiti bakın kaç liraya yükseltildi?

Urfalılar dikkat! DASK mağduru depremzedeler için yeni limit

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’taki depremden etkilenen illerden Malatya’daki baro avukatlarından Çağdaş Karaoğlan, DASK ödemelerinin geçen yılki eski tarife üzerinden yapıldığını, Sigorta Tahkim Komisyonu’nun bu hatayı düzelten bir karar verdiğini duyurdu.

 

Karaoğlan, “DASK, hasarlı konut sahiplerine ödemesi gereken tazminatın yarısını ödüyordu, fakat Sigorta Tahkim Komisyonu’nca verilen kesin kararla bunun hatalı olduğu, tam ödeme yapılması gerektiğine hükmedildi” bilgisini verdi.

 

DAVA AÇILABİLİYOR

Karaoğlan, söz konusu süreçle ilgili şunları anlattı:

 

“DASK 25 Kasım 2022 de yeni tarife yayımlanmasına rağmen, ödemelerini eski tarifeden yani, yarı oranında yapmaya devam etmektedir. Ancak Sigorta Tahkim Komisyonu verdiği kararında bunun hatalı olduğunu, 6 Şubat’ta meydana gelen depreme 25 Kasım 2022 tarihli güncel tarifenin uygulanması gerektiğini kararlaştırdı. Buna göre azami teminat limiti 320 bin TL’den 640 bin TL’ye yükseltilmiştir. Bunun için DASK yaptırmış ve özellikle ağır hasarlı konutu olan sigortalılar dilerlerse DASK’a karşı Sigorta Tahkim Komisyonu’nda ya da genel mahkemelerde dava açabilirler”.

GAZETE İPEKYOL

Urfalılar dikkat! DASK mağduru depremzedeler için yeni limit

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.