Naci Görür'den hayati uyarı! Her an 7 büyüklüğünde deprem olabilir

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de her an 7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini ifade ederek uyarıda bulundu.

Naci Görür'den hayati uyarı! Her an 7 büyüklüğünde deprem olabilir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Üniversitesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu, Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği tarafından düzenlenen "Depreme Dirençli Kentler Diyarbakır Çalıştayı" başarıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayda Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle mücadelenin önemine vurgu yaparak, kentlerin depremdirencini artırmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Kentlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, depremi tamamen önlemenin mümkün olmadığını ancak etkilerini minimize etmenin ve kayıpları azaltmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Görür, "Bugün olmazsa yarın, herhangi bir gün sabah uyandığımız zaman 7 büyüklüğünde bir depremin herhangi bir yerde olduğunu ve binlerce insanımızı kaybettiğimizi duyabiliriz, öğrenebiliriz. Bu bizim için sürpriz olmaz. Şimdi bu bir hakikat." ifadelerini kullandı.

"DEPREMİ DURDURMAK MÜMKÜN DEĞİL"

"Kentlerimizi deprem dirençli hale dönüştürmeliyiz. Çünkü depremi durdurmak mümkün değil. Eğer ölmeyeceksek kentleri deprem dirençli yapacağız. Bu mümkün mü? Mümkün." diyen Görür, deprem öncesi gerekli önlemlerin alınması durumunda bu kadar can kaybının yaşanmayacağını belirtti.

GAZETE İPEKYOL

Naci Görür'den hayati uyarı! Her an 7 büyüklüğünde deprem olabilir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.