Bakan Tunç tarih verdi: Hakim Savcı Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınavın 23-24 Aralık'ta gerçekleşeceğini açıkladı. Bakan Tunç, "Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız, 3 yıl hakim savcı yardımcısı olarak görev yapacaklar. Bunun bir bölümü Adalet Akademisi'nde eğitim olarak geçecek. Önemli bir bölümünde de tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişecekler." dedi.

Bakan Tunç tarih verdi: Hakim Savcı Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pendik Belediyesini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Tunç, Danıştay'ın 'havalimanlarında hakimlerin üstlerinin aranmaması' kararına ilişkin soruya, “Danıştay'ın verdiği bu karar, kesin bir karar değil. Bu karara itiraz mümkün. Davalı taraf Ulaştırma Bakanlığı olarak görülüyor. Danıştay'ın ilgili dairesinin kararına karşı bu itiraz yapıldığında da, Danıştay İdari Dava Daireleri'ne gidecektir. Danıştay İdari Dava Daireleri de bu kararı değerlendirecektir" yanıtını verdi.

ADALET BAKANLIĞI'NA PERSONEL ALIMI

Bakan Tunç, hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında bunu açıkladığını anımsatarak, yargının güçlendirilmesi, adalete güvenin sağlanması, yargıdaki gecikmelerin en aza indirilmesi, vatandaşların yargı hizmetlerinden hızlı, adil ve etkin bir şekilde yararlanabilmesi için çalışmalarını kesintisiz devam ettiklerini belirtti.

Bu anlamda, hem yargının hizmetlerini sunma noktasında teknolojinin imkanlarından faydalanılmasına hem de hakim savcıların sayısının ve niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız, 3 yıl hakim savcı yardımcısı olarak görev yapacaklar. Bunun bir bölümü Adalet Akademisi'nde eğitim olarak geçecek. Önemli bir bölümünde de tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişecekler. Eskiden hakim savcı adayı 2 yıllık bir staj dönemi vardı. Artık adaylık şeklinde değil, bundan sonraki süreçte hakim savcı yardımcılığı dönemi başlıyor."

BİHA

Bakan Tunç tarih verdi: Hakim Savcı Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.