KULİS HABER | AK Parti Şanlıurfa'da istifaların eli kulağında!

Yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına geçtiğimiz ay başlayan AK Parti'de bir çok ilin ilçe başkanları için istifa süreci başladı. Kimi istifaya davet edildi, kimi kendi tercihiyle istifa ederken Şanlıurfa'daki sessizliğin de çok yakın bir zamanda bozulacağı, istifa ve görevden almaların en geç parti kongresinden sonra tamamlanacağı öğrenildi.

KULİS HABER | AK Parti Şanlıurfa'da istifaların eli kulağında!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne 7 ay gibi bir süre kaldı. Şanlıurfa'da da siyasetin nabzı istifalar ile  daha da hızlı atmaya başlayacak. Peki, bir çok ilden AK Partili ilçe başkanlarının istifa kararları gelirken Şanlıurfa'daki ilçelerde bayrak değişim sürecine ne zaman girilecek?

Seçime aylar kala her partide seçim hazırlıkları devam ediyor. AK Parti'de de aday belirleme çalışmaları Ağustos Ayı'ndan itibaren başladı. Strateji ekibi kampanya süreci için çalışırken, il ve ilçe teşkilatlarında da "Kimler aday adayı olacak?" sorusuna yanıt aranıyor. Bazı illerde istifa haberleri de peş peşe geliyor. Kimi ilçe başkanı performans düşüklüğü nedeniyle görevden alınırken, kimi belediye başkanı aday adayı olmak için istifa ettiğini duyuruyor. 

ŞANLIURFA'DA İSTİFALAR İÇİN SON VİRAJ

İstişare ve değerlendirmelerin sürdüğü AK Parti Şanlıurfa'da da seçim heyecanı yaşanıyor. Ancak bu heyecan; seçim çalışmasından öte hangi ilçe başkanının belediye başkan adaylığı için istifa edeceği ve daha da önemlisi kimin görevden alınacağı henüz belli olmadığı için. Bu sürecin başlangıcı genel merkezin yapacağı 7 Ekim 2023'te yapmayı planladığı olağanüstü kongre öncesi de olabilir sonrası da... Kulislerde ise istifa ve görevden almaların büyük ihtimalle kongre sonra yaşanacağı bilgisi dolaşıyor. Bu nedenle son viraja girildiği ve istifaların da elinin kulağında olduğu konuşuluyor. 

İSTİFA SONRASI NELER YAŞANACAK?

İstifa ve görevden almaların ardından adaylık başvurularının kasım ayının ilk haftası, temayül yoklamalarının ise kasım ayının ikinci haftası yapılması planlanıyor. Temayülde partinin ana kademe, ilçe ve kadın kollarına “İlçe başkanı sizce kim olmalı” diye sorulacak. Temayül yoklaması için AK Parti Genel Merkezi'nden heyetin Şanlıurfa'ya geleceği tahmin ediliyor. 

Adayların netleşmesiyle de partide belediye başkan adaylarının bölge halklarının değişim beklentisine karşılık verip vermeyeceği de netleşmiş olacak. 

 

AK PARTİ ŞANLIURFA MEVCUT İLÇE BAŞKANLARI

  1. Eyyübiye- Mehmet Moğal
  2. Haliliye- Mustafa Bağmancı
  3. Karaköprü- Sait Ağan
  4. Akçakale- İbrahim Yıldık
  5. Harran- Mahmut Özyavuz
  6. Hilvan- Mustafa Cidir
  7. Halfeti-Ökkeş Aybek
  8. Ceylanpınar- Abdulcelil Doğantekin
  9. Suruç- Mustafa Doğan
  10. Viranşehir- Ali Tekin
  11. Birecik- Halil Yavuz
  12. Bozova- Yusuf Çakmak
  13. Siverek- Nedim Lale

Kulis Haber

KULİS HABER | AK Parti Şanlıurfa'da istifaların eli kulağında!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.