Balıklıgöl’de tepki çeken yüksek sesli eğlence

Cübbeli Ahmet Hoca’ya yakın isimlerden Ensal Işık, ilk kez geldiği Balıklıgöl’de karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Balıklıgöl’ün hemen karşısındaki müzikli eğlence nedeniyle Hz. İbrahim’in makamında ve tarihi camilerde namaz kılınamadığını belirten Işık, “Burayı ilk defa ziyarete geldim, lakin böyle olacağını hiç tahmin edemezdim. Buna devletin el atması gerekiyor” diye tepkisini dile getirdi.

Balıklıgöl’de tepki çeken yüksek sesli eğlence

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Şanlıurfa'nın tarihi, turistik ve kutsal mekanı Balıklıgöl'ün çevresindeki mekanlarda yüksek sesli sıra gecesi yapılması zaman zaman tepkilere neden oluyor.

Kentin yerli ve yabancı turistlerin mutlak uğrak noktası olan Balıklıgöl Platosu’nun çevresinde kafe, konukevi, lokanta gibi işletmeler yer alıyor. Bu yerlerde yüksek sesli müzik eşliğinde sıra gecesi yapılması Balıklıgöl'ün manevi atmosferine uygun olmadığı için tepki çekiyor.

Cübbeli Ahmet Hoca’ya yakın isimlerden Ensal Işık, ilk kez geldiği Balıklıgöl’de karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlık yaşayan isimlerden.

Işık, ilk kez ziyaret ettiği Balıklıgöl'de, Hz. İbrahim'in ateşe düştüğü noktada, birçok önemli zatın mezarının bulunduğu yerde, tarihi camilerin bulunduğu noktada müzikli eğlence nedeniyle namaz kılınamadığını kaydetti.

Bu duruma tepki gösteren Işık, "Burası Balıklıgöl, İbrahim A.S.’ın ateşe düştüğü yer. Camiler, medreseler var. Aynı zamanda burada çok büyük zatlar var. Lakin şuradaki rezaleti görüyorsunuz. Burada sıra gecesi yapılıyor. Sadece bugün değil. Şurada namaz kılamıyorsunuz. Hz İbrahim A.S. makamında namaz kılamıyorsunuz. Buna devletin el atması gerekiyor. Bu böyle olmaz, burası korunması gerekiyor. Sanki deprem olmamış. Bu nasıl tepinmedir" dedi.

Ensal Işık, bu durumu CİMER’e şikayet etme çağrısında bulundu.

Balıklıgöl içerisinde bulunan Rızvaniye Camii ile Döşeme Camii'nin açık alanında gece gelen ziyaretçiler burada namaz kılamıyor.

BİHA

Balıklıgöl’de tepki çeken yüksek sesli eğlence

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.