Bakan Koca'dan endişelendiren Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Eris varyantının hasta etme gücünün daha düşük ancak bulaşıcılığının daha fazla olduğunu belirterek, “Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Paniğe gerek yok" dedi.

Bakan Koca'dan endişelendiren Eris varyantı açıklaması

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"YENİ TEDBİRLER GEREKTİRMİYOR"

Tüm mutasyonların etkilerini ve değişiklikleri takip ettiklerini belirten Fahrettin Koca, Eris varyantına ilişkin şunları söyledi:

“Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiçbir durum yok. Bazı ülkelerin aşı baskısı ile örnek olmaya çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz. Bazı ülkelerin aşı baskısına boyun eğmesi, bizim de aşı baskısına boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Küresel Covid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil. Türkiye’nin kendi programı var ve birileri istiyor diye aşı programı başlatmayız. Yani toplu bir aşılama programına kesinlikle ihtiyaç yok. Fakat bu dönemde grip aşısını önemsiyoruz. Risk gruplarında olup, grip aşıları tanımlanmış olanların bir an önce aşı olmalarını öneriyoruz. Riskli grupta yer alan ve tanımlanmış kişilere grip aşıları ücretsiz olarak yapılmaktadır.

"KISITLAMALAR VE KAPANMALAR SÖZ KONUSU DEĞİL"

Hasta sayısında artış olup olmadığına yönelik bir soruya Bakan Koca, şu yanıtı verdi:

“Bildiğiniz gibi Eris varyantının virülansı yani hasta etme gücü daha düşük, fakat bulaşıcılığı daha fazla. Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Paniğe gerek yok. Eski dönemi hatırlatan kısıtlama ve kapanmalar söz konusu değil. Tüm vatandaşlarımız biliyor; hasta olanların kendilerini izole etmeleri, topluma çıkmamaları, riskli olan kişilerin özellikle kendilerini korumalarını, onların da kalabalık ortamlardan uzak durması, illa gerekiyorsa da o durumda maske kullanmalarını öneriyoruz.”

"ÇOCUKLARIMIZIN BAĞIŞIKLAMA AŞILARI EKSİKSİZ YAPTIRILMALI"

Çocukluk çağındaki aşı programını hassasiyetle takip ettiklerini belirten Bakan Koca, vatandaşlara uyarıda bulundu. Koca, “Vatandaşlarımız bu konuda hassas davranmalı, çocuklarımızın bağışıklama programındaki aşılarını eksiksiz yaptırmalı. Bu aşılarımızı üretmek için devreye aldığımız, Hıfzıssıhha aşı ve biyoteknolojik ürün araştırma ve üretim alt yapı inşaatımız devam ediyor. Tüm aşılarımızı yerlileştirmeyi esas alıyoruz. Ayrıca teknoloji transferiyle daha önce ilan ettiğimiz 3 aşının süreci de başladı., Su çiçeği, kuduz ve HEPATİT-A aşısının teknoloji transferi ile üretilmesini özellikle çocuklarımız için önemsiyoruz” diye konuştu. 

 

Bakan Koca'dan endişelendiren Eris varyantı açıklaması

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.