İşte telefonla dolandırıcılık böyle yapılıyor! İlk kez ses kaydı yayınlandı

Bilgilerini öğrendikleri vatandaşların ev ve cep telefonunu arayıp kendilerini bankacı, hakim, savcı, polis ve jandarma olarak tanıtarak gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetinde artış yaşandı. Gazeteci Murat Ağırel, dolandırıcıların ses kaydını paylaştı.

5

Telefon dolandırıcılığı olayları her geçen gün daha da artıyor. Son dönemde, sağlık sigortası para iadesi gerekçesiyle özellikle 60 yaş üzeri kişiler hedef alınırken, gazeteci Murat Ağırel, dolandırıcıların ses kaydını yayınladı. Dolandırıcıların sesindeki profesyonellik pes dedirten cinsten. 

Dolandırıcının, para iadesi gerekçesiyle aradığı kişiyi nasıl tuzağa düşürdüğüne dikkat çeken Ağırel, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Yaşlı insanlar nasıl dolandırılıyor işte ses kaydı... O kadar profesyoneller ki ayırt etmek imkânsız. Dolandırıcılar, banka ve sigorta şirketinden aradığını belirtip banka hesaplarında istedikleri gibi işlem yapıyorlar. Günlerdir bu konuyu işliyorum binlerce şikâyet alıyorum. Her an sizin de başınıza gelebilir!"