Viranşehir’de sağlık hakkı engelleniyor mu? Bakan Koca’dan yanıt bekleniyor

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Viranşehir’de devlet hastanesinde yaşanan doktor ve fiziki yetersizliklere ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Viranşehir’de sağlık hakkı engelleniyor mu?  Bakan Koca’dan yanıt bekleniyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Viranşehir Devlet Hastanesinde yaşanan doktor ve fiziki yetersizliklere ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Nüfusu yaklaşık 210 bin olan Viranşehir’de devlet hastanesinde yaşanan doktor ve fiziki yetersizlik sorunlarının, halkın sağlık hakkına erişim ve nitelikli hizmet alım hakkını engelleyen boyutlara ulaştığını ileri süren Ayan, soru önergesinde Fahrettin Koca’ya şu soruları yönetti:

“1-Günde 10-15 doğumun olduğu, binlerce kadının yaşadığı Viranşehir ilçesi devlet hastanesinde kaç kadın doğum uzmanı hekim atanmıştır? Atama sayıları neye göre yapılmaktadır?

2-Viranşehir’de görevli 4 kadın doğum uzmanının 2’si hangi gerekçelerle başka bir ilçeye görevlendirilmiştir? İhtiyaç olan yerlere merkezi atama yapmak yerine hangi nedenlerle sağlık hizmetini aksatacak görevlendirmeler yapılmaktadır?

3-Hastane yöneticileri hangi kriterlere göre belirlenmekte ve atanmaktadır? Ayrımcı tutum ve mobbing iddialarına ilişkin haklarında herhangi bir soruşturma yürütülmüş müdür? Sonuçları nelerdir?

4-Viranşehir gibi nüfusu kalabalık ve alternatif sağlık kuruluşlarına ulaşımın zor olduğu yerlerde uzman hekimlerin olmaması veya sayıca yetersiz olmasının nedenleri nelerdir? Bu neden ve sorunların çözümüne dair Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır?

5-Sosyo-ekonomik ve demografik nedenlerle tercih edilmeyen, hekimlerin mecburi hizmet dışında nadiren tercih ettiği il ve ilçelerde hekimlere yönelik teşvik edici çalışmalar yapılmakta mıdır?

6-Türkiye’de giderek artan sağlıkta şiddet vakalarının Viranşehir ve Şanlıurfa genelinde yüksek olmasında da etkisi olan bu sorunların giderilmesi, sağlıkta şiddetle mücadele için Bakanlığınızın bir plan-programı var mıdır? 

7-Viranşehir Devlet Hastanesi’ndeki ameliyathanelerde klimaların aylardır bozuk olması ve yine ara.-gereç, fiziki imkanların yetersiz olmasının nedenleri nelerdir? Bu sorunlar hangi nedenle giderilmemekte, sorumluları kimlerdir?

8-Hastane yöneticilerinin, yetkili kurum ve kişilerin, İl Sağlık Müdürlükleri’nin sorun ve şikayetlere çözüm getirememesi sonucunda meydana gelen bilançonun Viranşehir ve Şanlıurfa’daki sağlık hizmeti kalitesine doğrudan ve dolaylı etkileri üzerine yerel-bölgesel çalışmalar yapılmakta mıdır?

 

 

Viranşehir’de sağlık hakkı engelleniyor mu? Bakan Koca’dan yanıt bekleniyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.