30 Haziran Türkiye hava durumu: Doğu Anadolu'da yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 30 Haziran 2023 tarihinde Türkiye'nin büyük bir bölümünde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı kesimlerinde yağış bekleniyor.

5

Doğu Anadolu'da yağış bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Ardahan, Kars, Erzurum ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların neden olabileceği olumsuzluklar

Doğu Anadolu Bölgesi'nde beklenen yağışların, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve heyelan gibi olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, söz konusu bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Türkiye'nin diğer bölgelerinde hava durumu

Türkiye'nin diğer bölgelerinde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak. Akdeniz Bölgesi'nin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis görülecek.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıkları, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, Akdeniz ve Güneydoğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu.Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde yer yer pus ve sisli.Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer pus ve sisli.İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu.Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu.Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde yer yer pus ve sisli.Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu.