Dolarda 2 ay sonra şaşırtan tahmin

Sosyal medya hesabı üzerinden dolara ilişkin sık sık açıklamalar yapan Selçuk Geçer, yine gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Dolar iki ay sonra duyanları, görenleri şaşkına çevirecek. Yeni rakamı açıklayan Geçer, yatırımcılara önemli uyarılarda da bulundu. Sabırlı olunmasının altını çizerken önemli o tarihi de açıkladı.

Dolarda 2 ay sonra şaşırtan tahmin

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası’nın paylaştığı piyasa katılımcıları anketi doğrultusunda yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 68’e kadar düştü. Bu veriler ise TL’de yeni dalgalanmalara neden olurken Selçuk Geçer, yatırımcıların dört gözle beklediği o açıklamaları yaptı. Geçer, “ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon oranının beklenenin üzerinde 3,7 olarak gerçekleşmesinin ardından çekirdek enflasyon hedefini 4,2 olarak belirledi ve istikrarın sağlanamayacağı ifade edildi. Küresel piyasalar yeniden bir enflasyon dalgası ile mücadele içine girebilir. Petrolün böyle bir durumda 100 dolara kadar ulaşması mümkün hale gelir” dedi.

Altın piyasasına ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Geçer, “Böyle bir durumda dolar endeksi dünya sahnesinde biraz daha düşük olsa da Türk Lirasına karşı değer kazanmaya devam edecek. Bu onsun değerini artıracak ve döviz kurunu da artıracaktır” dedi.

Selçuk Geçer, dolara ilişkin ise şu ifadelere yer verdi:

“Gram altın önemli ölçüde değer artışı kaydedecektir. Türk lirasının bugünkü değeri ideal seviyenin üzerinde olup Dolar/TL oranının 42-43 TL'ye ulaşması bekleniyor. Bu durumun ortaya çıkmasını bekliyoruz izleyeceğiz. Doların değerini artırmak zorunda kalabiliriz. Türkiye'nin istemesine rağmen doların değerini 42 liraya düşürmek zorunda da kalabiliriz”.

Dolarda 2 ay sonra şaşırtan tahmin

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.