Polis, avukat ve ÖSO militanı: Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı

10 polis memuru, bir avukat ve Tel Abyad’da bulunan iki ÖSO'cunun silah kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı. Şanlıurfa’da görülen davada avukat İ.T. ve polis İ.K.’nın tutukluluk haline devam kararı verilirken 12 sanık tahliye edildi.

Polis, avukat ve ÖSO militanı: Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne ait ekipler gelen istihbarat üzerine 30 Kasım 2022’de siyah marka bir sedan aracı Viranşehir yolunda durdurdu. Araç, avukat İ. T.,’ye aitti. Avukat, polislere arama yapamayacaklarını ve özel izinleri olması gerektiğini söyledi. Araç, bekletildi, savcıdan özel izin çıkartıldı. Bu sırada avukat, bagajda duran büyük siyah torbaları aracın içerisine alarak koltukların altına yerleştirdi. Özel izinle yapılan aramada 3 adet AK-47 (keleş) bulundu. Avukat, ilk ifadesinde silahları polis memuru İ. K.,’dan aldığını ve ona kuryelik yaptığını kabul etti

NE ZAMANDAN BERİ YAPTIKLARI BİLİNMİYOR

10 Haber’in haberine göre Suriye-Türkiye hattında aralarında Şanlıurfa’da görevli 10 polis memuru, 1 avukat ve Tel Abyad’ta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi 2 kişinin silah kaçakçılığı yaptığı öğrenildi. Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan 17 sanıklı davada şüphelilerin AK-47 (keleş) silahları Suriye’den Türkiye’ye getirerek bin ila 2 bin dolar arası sattıkları ortaya çıktı. 30 Kasım 2022’de yakalanan kaçakçılık şebekesinin ne zamanda beri bu işi yaptıkları ise hala bilinmiyor.

AVUKAT, POLİS İLE TANIŞMASINI ANLATTI

Avukat, polis memuru İ. K., ile tanışmasını şöyle anlatacaktı:

“1 ay önce Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan polis İ. K., yanıma gelerek H. Y., isimli şahsın avukatı olmamı istedi. Ben de neden böyle bir şey yapmam gerektiğini sorduğumda bana kendisinin H. Y.,’den yaklaşık 100-130 gram arasında uyuşturucu madde verdiğini, kendisinin ismini vermesinden çekindiğini ve bu sebeple benim yanıma gelerek müdafisi olmamı istedi. Ben de kabul ederek H. Y., ile cezaevinde görüştüm. Bizim İ. K., ile tanışmamız bu şekilde olmuştur.”

İlerleyen süreçte diyaloglarının daha da geliştiğini belirten avukat, 9 ay sonra polisin kendisine “Suriye’den silah getiriyoruz, sen de kuryeliğini yap” teklifinde bulunduğunu söyledi. Avukat, kabul etti. 3 keleşin kuryeliği için yakalanmasa 40 bin lira alacaktı. Taraflar, 3 keleş için 7 bin dolara anlaşmıştı.

POLİS GÖZALTINA ALINDI

Avukat, İ.T.,’nin ifadesinin ardından polis İ.K., gözaltına alındı. İ.K., ilk ifadesinde suçlamaları reddetse de ek ifadesinde işleyişi bir bir anlattı. Terörle Mücadele Müdürlüğü’nde (TEM), görevli M.Y., adlı polis memuru arkadaşının Suriye’ye 2021’de göreve gittiğini ilk başta kendisine kuru sıkı gönderip satılıp satılamayacağını sorduğunu söyledi. Kuru sıkıyla başlayan silah kaçakçılığı bir süre sonra yerini kaleşnikofa bırakacaktı:

Polis İ.K., anlatıyor:

“M.Y., Şanlıurfa’da hangi tür silahların satılabileceğini sordu, ben de kendisine orijinal silahların satılabileceğini söyledim. Bir sonra ki dönüşünde 50 adet AK-47 tüfek mermisi getirmişti, devam eden süreçte şu an hatırlayamadığım sayı ve miktarda AK-47 tüfeği ve mermisi getirmeye devam etti. Bana getirdiği AK-47 tüfek ve mermilerini ben N.D., isimli şahsa veriyordum, N.D., de bunları sattıktan sonra bana bir miktar para veriyordu. Bu olaylar M.Y.,’nin Suriye’deki görevi bitene kadar devam etti. M. Y., Suriye ülkesinde bulunan ismini Rami olarak bildiğim şahıstan aldığını söylüyordu. M. Y.,’nin Suriye görevi bittikten sonra beni Rami isimli şahıs ile tanıştırdı, bir süre Rami ile M.Y., üzerinden görüşme sağladık daha sonra ben Rami isimli şahıs ile cep telefonu üzerinden görüşüp silah getirmeye devam ettim. Rami, Türkiye’ye giriş çıkış yapıyordu. Rami Suriye’de yerel polis olarak çalışmaktadır.”

SİLAHLARI ÖSO MİLİTANINDAN ALMIŞ

Polis İ.K., ifadesinde sadece kendisinin değil Şanlıurfa çevik kuvvet de görevli polis U.F.S.,’nin de Suriye’den Türkiye’ye silah getirip sattığını anlatıyordu. U.F.S.’nin silahları ÖSO güçleri içerisinde çalışan Ahmet Elfitne’den aldığını söylüyordu. İ.K., ifadesinde M.İ., M.Ö., N.K., isimli polislerin de Suriye’den Türkiye’ye silah getirip sattığını anlattı. Silahları, Şanlıurfa’da Battal isimli bir Suriyelinin deposunda sakladıklarını belirtiyordu. İfadeler üzerine Aralık 2022’de Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü düğmeye bastı. 10’u polis, 1’i avukat olmak üzere toplamda 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 14’ü tutuklandı.

Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın ilk duruşmasında avukat İ.T., ve polis İ.K.,’nın tutukluluk haline devam kararı verilirken 12 sanık tahliye edildi.

10 HABER

Polis, avukat ve ÖSO militanı: Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.