Bozova Halk Eğitim Merkezi ile ilgili skandal iddialar

Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi'nde sahte belge ve imzalarla hayali kurslar açılarak haksız kazanç elde edildiği öne sürüldü.

Bozova Halk Eğitim Merkezi ile ilgili skandal iddialar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde, sistem üzerinden kurslar açılarak yüz yüze yapılmış gibi gösterilen eğitimlerle haksız kazanç elde edildiği iddia edildi.

Söz konusu iddiaları üniversite öğrencisi M.C.O’nun ifadesi ortaya çıkardı. 

EVİNDE OTURUP HAYALİ KURSLARLA HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği ifadesinde M.C.O., bilgisi ve rızası dışında kayıt yaptırmadığı kurslarda da adının geçtiğini söyledi. Bu kurslar için adına sertifikalar düzenlendiğini e-Devlet üzerinden görebildiğini belirten M.C.O., ifadesinde şunları dile getirdi:

“Halk Eğitim Merkezinde kimlik fotokopim çoğaltılarak birden fazla kursa öğrencim kaydım yapılmış ve tarafıma sertifika düzenlendiğini e devlet sistemime girdiğimde öğrendim. Kursların eğitim verdiği süre aralıklarında aktif olarak öğrenci üniversitedeki derslerime gidiyordum. Kimliğimi rızamla verdiğim kurslar futbol, okçuluk, erkek terzi ve satranç kursudur. Diğer kurslardan bilgim dışında yapılmıştır. Ben ve benim gibi onlarca gencin kimlikleri çoğaltılarak kendilerinden habersiz isimleri belli olmayan kişilere kurslar açılıyor ve gençler üzerinden haksız para kazanılıyor. Evinde oturulup hayali kurslar aracılığıyla para kazananlar mevcut. Halk Eğitim Müdürünün Halk Eğitim Kurslarının incelenmesini ve hayali olan kursları kapatılmasını istiyorum.”

İlçede iddiaların gündeme gelmesinin ardından Bozova Kaymakamlığı’nın inceleme başlattığı ve incelemenin sonucunun beklendiği öğrenildi.

Bozova Halk Eğitim Merkezi ile ilgili skandal iddialar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.