Urfalı Kürt sanatçıdan ana dil çağrısı!

Urfalı ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Kürt ailelere seslenerek, çocuklarına Kürtçe öğretmelerini istedi.

5

Şanlıurfalı Kürt sanatçı Şivan Perwer, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak Kürt ailelere seslendi.

Kürt ailelere çocuklarına Kürtçe öğretmelerini isteyen Perwer, videoda, "Sana bir sorum olacak; senle beni Kürt yapan nedir? Aklıma bir çok şey geliyor ama aklımda tek bir soru var beni seni Kürt yapan bu dildir. Bu dil ki şuan seninle konuştuğum, okuduğum dildir. Annemin ninnilerinin dilidir. Senin annenin duası ve umudunun dilidir. Senin ve benim annemizi olan sevgimizin dili. Ezilen bir dil. Mahzun bir tarih ve kültürün zenginliği. Ahmed-i Hanî'nin dilidir." dedi.

“KÜRT VARLIĞIMIZ BU DİLDİR VE BU BİZE EMANETTİR“

Kürt dilinin Kürt varlığının bir parçası olduğunu vurgulayan Perwer, şunları söyledi:

"Feqiye Teyran, Şeyh Said, Seyit Rıza, Dersimli Ali Rıza, Melle Celaled ve Alim Mustafa Barzani... Kürt dili onların emanetidir. Onlar bize emanet etti ki biz de çocuklarımıza, Kürdistan'da yetişen nesillere ulaştıralım. Ey kıymetli insanoğlu... Vicdanına seslenmek istiyorum; Gayretini istiyorum. İnsanlığına seslenmek istiyorum. Kürt varlığımız bu dildir ve bu bize emanettir. Bu bu emanete ihanet etmeyelim. Dinimiz, vicdanımız bir. Çocuklarımıza Kürtçe'yi öğretelim ki onlar da bu şirin dilin gölgesinde konuşsunlar, yazsınlar ve okusunlar. Hangi dinin, mezhebin inancında olursan ol, hangi partiden olursan olsun, Kürdistan'ın neresinden olursan, ol! Ben sana sesleniyorum..."