Ek MTV’de yargılama konusu olacak hata

Hukukçu-Yazar Cüneyd Altıparmak, deprem bölgesinde yaşayanların ek MTV’den muaf tutulduğu yasada yaşanan plaka sorununa dikkati çekerek, “Verginin konusunda bir hata var bence. Bu yargılama konusu olacak düzeyde bir sorun.” dedi

5

Şanlıurfalı Hukukçu-Yazar Cüneyd Altıparmak, deprem bölgesinin muaf tutulduğu ek Motorlu Taşıtlar Vergisinde(MTV) hata olduğuna dikkati çekti.  

Altıparmak, plakası deprem bölgesi dışında olan arabaların, deprem bölgesinden hiç çıkmamalarına rağmen vergi borcu geldiğini, bir de tam tersi durumda plakası deprem bölgesindeki illerden olan ve hiç deprem bölgesinde bulunmayan araçların muaf tutulduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu hataya dikkat çeken Altıparmak, şu ifadelere yer verdi:

“Ek MTV’de şöyle bir sorun var. Aracın plakası 34 veya 06 ama araç deprem hiç bölgesinden çıkmamış. Trafik cezalarını (mesela) Adıyaman’da iken almış. Hep orada. Araç sahibi birtakım kaygılar ile plakası 34 olarak almış. Bir de tam tersi var araç deprem bölgesi illerine kayıtlı ama hep (mesela) Muğla’da.  Adıyaman’daki araçtan ek MTV alınacak, Muğla’daki muaf! Verginin konusunda bir hata var bence. Bu yargılama konusu olacak düzeyde bir sorun”.