Adım adım Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Green Card (Yeşil Kart) başvuruları başladı. Green Card başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? Adım adım başvurunuzu nasıl yapacağınız haberimizde.

Adım adım Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Green Card başvuru tarihlerinin belli olmasıyla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayıp, çalışma hakkı kazanmak isteyen binlerce kişi ayrıntıları sorguluyor. 

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2025 Green Card çekilişi başvuru tarihlerini açıkladı.

Buna göre; bu yıl Green Card başvuruları 4 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da başlayacak. Son başvuru ise 7 Kasım 2023 Salı günü TSİ 20.00'ye kadar yapılabilecek.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Green Card başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? Nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyoruz. 

Öncelikle başvuru işlemleri sadece http://dvprogram.state.gov sitesinden yapılıyor. Başka sitelere ya da kişilere herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Karşınıza gelen bu ekranda DV-2025 Instructions butonunu görürsünüz. Oraya tıklarsanız başvuru yapmak için neler yapmanız ve hangi şartları taşımanız gerektiğini anlatan İngilizce bir PDF dosyası bulacaksınız.

İkinci buton olan PHOTO TOOL ya da PHOTO INSTRUCTION kısmında yüklemeniz gereken fotoğrafın nasıl ölçüde olması gerektiğini gösteren talimatlar, Biyometrik fotoğrafınızın nasıl çekilmesi gerektiğini anlatan bir yazı göreceksiniz. Bu kısmı iyice araştırın. Fotoğraf önemli.

Yeşil buton olan ”BEGIN ENTRY” butonuna tıklıyorsunuz. Karşınıza bir doğrulama kodunun sorulduğu ekran gelecek. Ekranda gördüğünüz kodu kutucuğa yazın, SUBMIT butonuna tıklayıp devam edin.

Karşınıza böyle bir ekran gelecek. Bu form sizin kişisel bilgilerinizi resmi bir şekilde dolduracağınız bir form. Soyadı ve adı girerken dikkat etmeniz gereken nokta eğer göbek adınız yoksa ”NO MIDDLE NAME” kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.

Doğum tarihleri Amerika’da daima AY/GÜN/YIL şeklinde yazılır. Bu detayı gözden kaçırmayın. Ayrıca formu doldururken İNGİLİZCE karakter kullanın TÜRKÇE karakter kullanmayın. Yani doğum yeriniz ŞANLIURFA ise SANLIURFA şeklinde yazmalısınız.

6. Bölümde ise Green Card başvurusu için uygun olduğunuz ülke sorusu karşınıza çıkacak, Türkiye başvurmaya uygun bir ülke olduğundan daima ”YES” kutucuğunu işaretleyin.

PASSPORT EXEMTION adında bir kısım var orası da ben pasaport göstermek zorunda değilim seçeneğinin yer aldığı bir bölüm. Böyle bir şey çekiliş maddelerinde olmadığı için direkt olarak es geçebilirsiniz.

Bir sonra ki kısım da karşınıza ”MAILING ADRESS” gelecek. Burada eğer size ulaşmaları gerekirse nereye posta gönderebilirler gibi bilgiler gerekli olacak.

Sonra ki kısımda COUNTRY WHERE YOU LIVE TODAY sorusu var. Şu anda hangi ülkede yaşadığınızı girmeniz gerekiyor. Türkiye vatandaşı olsanız da başka bir ülkede yaşıyor olabilirsiniz. O yaşadığınız ülkeyi girin.

Sonraki bölümde PHONE NUMBER (Telefon numaranız) ve Email adresiniz soruluyor. Onları da doldurun. Email adresiniz oldukça önemlidir. Boş bırakmayın. CONFIRM EMAİL kısmında da email adresinizi yeniden doldurmanız gerekiyor.

Bir sonraki kısımda WHAT IS THE HIGHEST LEVEL OF EDUCATION YOU HAVE ACHIVED AS OF TODAY? diye bir soru çıkacak oradan mezun olduğunuz, diplomanızın olduğu okul düzeyini seçin.

Diğer kısımda ise WHAT IS YOUR CURRENT MARITAL STATUS? sorusu var. Buradan da medeni halinizi seçmeniz gerekiyor. Bir sonraki kısımda NUMBER OF CHILDREN sorusu var. Oraya 21 yaşından küçük çocuklarınızın sayısını yazacaksınız.

Bunları da doldurduktan sonra CONTINUE butonuyla devam edin. Karşınıza doldurduğunuz bilgileri doğrulayan bir kontrol ekranı gelecek, buradan doldurduğunuz tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol edin.

Buradan sonra sayfanın altında SUBMIT butonu göreceksiniz. Artık ona tıkladığınızda çekilişe resmi olarak katılmış oluyorsunuz.

Bu ekranda bir CONFIRMATION NUMBER yani DOĞRULAMA NUMARASI göreceksiniz. Eğer size GREEN CARD çıkarsa bunu bu verilen numara ile öğrenebileceksiniz.

Adım adım Green Card başvurusu nasıl yapılır?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.