Türkiye Urfa’da yapılan bu düğünü konuşuyor: Gelin ve damada takılanlar dudak uçuklattı

Türkiye, Şanlıurfa'da yapılan bu düğünü konuşuyor. İzol ve Özdiker ailelerinin düğününe yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Düğünde gelin Aslı Özdiker'e takılan altınlar ise dudak uçuklattı. Gelin, takıları taşımakta zorlandı.

Türkiye Urfa’da yapılan bu düğünü konuşuyor:  Gelin ve damada takılanlar dudak uçuklattı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın önde gelen aşiretlerinden İzol Aşiretinin kanaat önderi işadamı Cihan İzol’un avukat oğlu Ferman İzol, ile iş insanı Celal Özdiker’in kızı mimar Aslı Özdiker yapılan kır düğünle hayatlarını birleştirdi. 

Genç çiftin düğününe İzol aşiret reisi AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Zülfikar İzol,  bölgedeki bazı aşiretlerin ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kır düğününde çiftin yakınları tarafından karşılanan davetlilerin kadın erkek ayrı oturmaları dikkat çekti. 

ÜNLÜ SANATÇILAR KATILDI

Düğüne ünlü şarkıcı Alişan, ile sıra gecesi ekibinin sahne aldığı düğünde, genç çift ilk dansı yaparken, davetliler damat ve gelinin başına para atma yarışına girdi. Davetlilerin ceplerinden deste halinde çıkarıp genç çiftin başından saçmasıyla birlikte pist dolar ve Türk lirasıyla kaplandı. Orkestra görevlileri desteler halinde saçılan paraları avuçlayarak yanlarında getirdikleri bir sandığa doldurup boşalttı. 

Düğünün ilerleyen dakikalarında bu kez Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek eğlenen davetlilerin arasına AK Parti eski Milletvekili Zülfikar İzol damadın babası Cihan İzol da katıldı. Davetliler bu kez, pistte halay çeken İzol aşiretinin reislerinin  başına para atmak için hareketlendi. Onlarca kişi İzol’un başına destelerle dolar attı. Cebinde dolar kalmayan vatandaşlar, yerlerden topladıkları dolarları sandığa dolduran görevlilere başvurup, Türk lirası vererek dolara satın aldı. Orkestra görevlisi salonda seyyar döviz bürosu gibi çalıştı. Yaklaşık 4 saat süren düğünde davetliler gelin ve damat ile aşiertin ileri gelenlerin başına binlerce dolar ve Türk lirası saçtı.

GELİN ALTINLARI TAŞIYAMADI

Gecenin sonundaki takı töreninde ise davetliler, bu kez gelin Aslı Özdiker takı takma yarışına girdi. Sırayla geline altın takan davetlilerin takılarıyla bir anda üzerinde kilolarca altın toplanan gelin, takıları taşımakta zorlandı. Halaya kalkan gelin onlarca bilezik, cumhuriyet altını, bileklik, kemer, gerganlık ve kolyenin ağırlığı nedeniyle taşımakta zorlanınca çareyi oturmakta buldu. Düğünde yöresel kıyafet giyen aşiret kadınlarının takıları ise göz kamaştırdı. İzol aşiretinin kanaat önderi Cihan İzol, mutlu günlerinde kendilerini yanlız bırakmayan konuklarına teşekkür etti. Yöresel yemeklerin ikram edildiği düğünün sonunda geline takı takmak için davetliler sıraya girdi.

Türkiye Urfa’da yapılan bu düğünü konuşuyor: Gelin ve damada takılanlar dudak uçuklattı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.