AK Partili belediyeye operasyon yapıldı!

AK Partili Horasan Belediyesi’ne ikinci kez yolsuzluk operasyonu yapıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın oğlu da yer aldı. Başkanın oğlu ise adli kontrolle serbest kaldı.

AK Partili belediyeye operasyon yapıldı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk TV’de yer alana habere göre, aynı aileden onlarca kişinin işe alımıyla gündeme gelen Erzurum’a bağlı AK Partili Horasan Belediyesi’ne yönelik geçen Temmuzda yapılan operasyondan sonra dün ikinci bir operasyon yapıldı.

BAŞKANIN OĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

‘İhaleye fesat karıştırmak’ ve ‘zimmet’ gerekçesi ile dün 7 kişi gözaltına alındı. Belediyenin fen işleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz ile muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat’ın yanı sıra Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın oğlu Zülküf Aydın'ın yanı sıra Abdulmuttalip Aktaş, Zeki Fırat ve Berat Aydın gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

20 MİLYONLUK YOLSUZLUK İDDİASI

Belediye çalışanları Nevzat Karadeniz, Muhammed İlhan ve Melik Fırat tutuklanırken, diğer 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Şüpheliler, 20 milyon liralık bir yolsuzluğun parçası olmakla suçlanıyor.

YEĞENİ DE HALEN TUTUKLU

Bu arada, geçen temmuz ayı ortasında yapılan operasyonda ise Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın yeğeni tutuklanmıştı. Belediyede, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan İlhan Aydın 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanmıştı. İlhan Aydın’ın halen tutuklu olduğu öğrenildi.

BAŞKAN DA TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan, Horasan Belediyesi Başkanı Abdülkadir Aydın da, daha önceki bir davası nedeni ile 2020’de tutuklanmıştı. Bir ay kadar tutuklu kalan Başkan Aydın, tutukluluğa yapılan itiraz üzerine tahliye edilmişti.
Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Horasan Belediyesi yetkililerinden ise açıklama yapılmadı.

 

 

 

AK Partili belediyeye operasyon yapıldı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.