İşte Urfa’nın meşhur ‘acı’ lezzeti

Şanlıurfa, biber konusunda dünyada nam yapmış özel şehirlerden biri. Sahip olduğu keskin acı, çok çeşitli hastalıklara ilaç olurken aynı zamanda isot olarak satışa sunulan benzersiz bir tat olarak da damaklardaki yerini alıyor. Yöre halkı tarafından "isot reçeli" olarak adlandırılan biber salçası, kış günlerinde kahvaltılarda içine yumurta kırılarak veya zeytinyağıyla tüketiliyor.

İşte Urfa’nın meşhur ‘acı’ lezzeti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da biber konusunda dünyada nam yapmış özel şehirlerden biri. Urfa biber salçası, bu özel biberlerden yapılan ve Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Urfa'da geleneksel yöntemlerle üretilen salça, acı ve tatlı olmak üzere iki çeşitte yapılıyor.

URFA ACI BİBER SALÇASI

Urfa acı biber salçası, Urfa'nın en özel lezzetlerinden biri. Urfa acı biber salçası, kendine özgü keskin acı tadı ve aromasıyla Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri.

Urfa acı biber salçası, yemeklere lezzet ve renk katmasının yanı sıra, sağlığa da birçok faydası olduğu biliniyor. Urfa acı biber salçası, kan şekerini düşürmeye, sindirim sistemini düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğu düşünülüyor

URFA TATLI BİBER SALÇASI

Urfa tatlı biber salçası, acı biber salçasına göre daha az acı olan bir salça çeşidi. Urfa tatlı biber salçası, yemeklere lezzet ve renk katmasının yanı sıra, sağlığa da birçok faydası olduğu biliniyor. Urfa tatlı biber salçası, kan şekerini düşürmeye, sindirim sistemini düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğu belirtiliyor.

NASIL YAPILIR?

İlkbaharda ekilen, yazın hasat edilmeye başlanan biberler, kamyonlarla pazarlara götürülüyor.

Pazardan alınan biberler, daha çok kadınlar tarafından sap ve çöplerinden ayrıldıktan sonra parçalanarak naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor. Daha sonra makinede çekilen biberler, havuzlarda güneşin durumuna göre 3-5 gün bekletilip hazır hale getiriliyor.

Birçok yemeğe katılan salça, kış günlerinde kahvaltılarda içine yumurta kırılarak veya zeytinyağıyla tüketiliyor.

URFA BİBER SALÇASI NASIL ALINIR?

Urfa biber salçası, Urfa'da üretilen ve Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Urfa biber salçası satın almak için birçok farklı seçenek mevcut. Urfa'ya seyahat edenler, salçayı doğrudan üreticilerden satın alabilir. Ayrıca, internet üzerinden de Urfa biber salçası satışı yapan birçok firma bulunuyor.

URFA BİBER SALÇASI FAYDALARI

Urfa biber salçası, sağlığa birçok faydası olduğu düşünülen bir üründür. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

  • Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kanser riskini azaltır.

 

İşte Urfa’nın meşhur ‘acı’ lezzeti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.