Kampanya seferberliği! Satışlar durdu, bayiler çareyi kampanyalarda buldu

Sıfır araba satışlarında yaşanan gerileme, otomotiv sektörünü harekete geçirdi. Bayiler, tüketicilere cazip teklifler sunarak satışları artırmaya çalışıyor.Başlatılan kampanyalar arasında, sıfır arabalara özel düşük faiz oranları, vade uzatmaları ve takas desteği gibi avantajlar yer alıyor.

Kampanya seferberliği! Satışlar durdu, bayiler çareyi kampanyalarda buldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son aylarda, birçok alanda olduğu gibi otomotiv sektöründe de durgunluk yaşanmaya başladı. Özellikle pandemi dönemi ve sonrasında alınan çeşitli ekonomik tedbirler, kısıtlama kararlarıyla birlikte sıfır araba satışlarında önemli bir düşüş yaratı. Otomobil bayileri, yıl sonuna yaklaşırken yeni kredi kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı: 

"Sıfır araçta bollaşma, banka kredilerinin sıkılaştırılması gibi bazı sebepler neticesinde otomotiv piyasasında talep düşmüş durumda. Düşük talep, artan stok ve yıl sonunun yaklaşmasının da etkisiyle markalar takas desteği, uygun oranlı kredi imkanı veya yüzde 15’e varan indirimler gibi cazip kampanyalar sunmaya başladı.

0.99’DAN BAŞLAYAN KREDİ İMKANI

Tüketici açısından en cazip olan kampanyalardan bir tanesi de krediler. Banka faiz oranlarının 3 ila 5 arası değişkenlik gösterdiği ve krediye erişimin oldukça güç olduğu mevcut piyasa koşullarında markalar, kendi bünyelerinde 0.99’dan başlayan ve marka/ modele göre değişen oldukça düşük oranlarla kredi imkanı sunuyor.

YÜZDE 0 FAİZ VEREN DE VAR

Son olarak bir marka yeni kampanyasını açıklayarak, %0 faizli finans desteği sunacağını açıkladı. Bu noktadaki en önemli hususlardan bir tanesi kampanya ayrıntıları. Verilen bu finansman destekleri belli bir tutara kadar ve çoğunlukla 12 ay vadeli sunulduğu için detaylarının iyi araştırılması önemlidir. Ayrıca bazı markalarda, sunulan indirimlerle finansman desteği birleştirmediğinden, kredili alımlarda fiyat indirimi uygulanmamakta.

ŞU AN KAMPANYALAR CAZİP Mİ?

Yazın son aylarında başlayan kampanyaların avantajlı koşulları eylül ayında artarken, ekim ayında kampanyalara ek önemli indirimler de sunulmaya başlandı. Genel olarak finansman, takas ve indirim noktasında avantajlı kampanyalar sunuluyor.

 

 

Kampanya seferberliği! Satışlar durdu, bayiler çareyi kampanyalarda buldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.