Akşener’den emekli maaşı tepkisi “Sadaka mı dağıtıyorsunuz”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, en düşük emekli maaşının şu anda 13 bin lira civarında olması gerektiğini söyledi. Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin ise Akşener, "Savaş kötüdür. Ancak savaşmanın, bir hukuku vardır. Eğer masumları öldürüyorsan bu savaş değil, terördür" ifadelerini kullandı.

Akşener’den emekli maaşı tepkisi  “Sadaka mı dağıtıyorsunuz”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Radikal siyasetin ve terörün, nasıl da, birbirini besleyen bir sarmal olduğuna, bir kez daha, acı bir şekilde şahit oluyoruz. Geçtiğimiz hafta sonundan beri, İsrail-Filistin ekseninde başlayıp, dün itibariyle, Suriye ve Lübnan’a da yayılan, çatışmalarla beraber, bölgede maalesef uzun süreli sonuçları olacak, bir dönüm noktasındayız.

Öncelikle, şunu söylemek isterim ki yıllardır İsrail’in sürdürdüğü, orantısız güç kullanımı, ve 'güçlüyüm, öyleyse haklıyım.' yaklaşımı Filistin’i günden güne, daha da daralan bir coğrafyaya sıkıştırdı. Ve ne yazık ki, bu sıkışmışlıktan barış yerine, huzur yerine, terör doğdu.

Savaş kötüdür. Ancak savaşmanın, bir hukuku vardır. Eğer masumları öldürüyorsan bu savaş değil, terördür. Eğer kadınların, ırzına saldırıyorsan bu savaş değil, terördür. Eğer, asker veya sivil ayrımı yapmadan, saldırıyorsan bunun, meşru bir yanı olamaz, bu terördür. Yani, her şart ve ortamda, önce, terörün adını koymamız lazım. Eğer bunu yapmazsak, başka ülkelerin, PKK/YPG terör örgütünün, alçak eylemlerine gösterdiği, iki yüzlü tavra karşı durma meşruiyetimiz de azalır.”

EMEKLİ MAAŞLARI DA GÜNDEMİNDE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, en düşük emekli maaşının şu anda 13 bin lira civarında olması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen Akşener, “2018 yılından bugüne kadar, emekli maaşı, yaklaşık 5 kat artmış. Peki, bu maaş ile geçinebilmeleri mümkün mü? Bir yandan kira, bir yandan elektrik, su, doğalgaz faturaları, diğer yandan da, temel giderlere, gıda harcamalarına, 7 bin 500 lira yetebilir mi. Elbette yetmez. Yetmiyor da. İktidar emekli maaşlarını, TÜİK’in, uydurma rakamlarına göre değil de, çarşının pazarın, gerçek fiyatlarına göre düzenleseydi şu anda, en düşük emekli maaşının, 13 bin lira civarında olması gerekiyordu. 

HÜKÜMETE ÇAĞRI

İktidara bir kez daha çağrıda bulunmak istediğini belirten Akşener, “Böyle haksızlık, böyle adaletsizlik olmaz. Bu yanlışı derhal düzeltin. Bir kereye mahsus, 5 bin lira vermek yetmez! Sadaka mı dağıtıyorsunuz? Kendinize gelin! Emekli maaşlarını, derhâl asgari ücret seviyesine çıkartın! Asgari ücreti de, gerçek enflasyona göre ayarlayın!”.

Akşener’den emekli maaşı tepkisi “Sadaka mı dağıtıyorsunuz”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.