Bağımlılıkla mücadele için kültür-sanat

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu, sanatçılar ve düşünce liderleriyle bir araya geldi. Programda, kültür ve sanatın, madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir rol üstelendiği vurgulandı.

Bağımlılıkla mücadele için kültür-sanat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu, kentteki sanatçı ve düşünce liderlerini buluşturdu. Toplantı, Anadolu Gençlik Derneği Şube binasında gerçekleşti. 

Ressamlar Nihat Kürkçüoğlu, Remzi Kara, Ali Korkmaz, Fatih Korkmaz ile hattat İsmail Özbek, ilahi sanatçısı Ömer Şefkatli, ses sanatçısı Kadir Elma, gazeteci-yazar Hüseyin Güzel, televizyoncular Rıdvan Ortakaya ile Guli Aslan, sinemacılar Mahmut Şipak, Haçım Kırgın, ahşap sanatçısı Ekrem Tuzu, yazar Abdulkadir İkbal, Türk Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Doçent Doktor Mahmut Kaya, Gazeteipekyol köşe yazarı ve TYB Şanlıurfa Şubesi üyesi, yazar ve şair Nusret Yılmaz ile Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Erol Sönmezsoy gibi birçok sanatçı programa katıldı.

Programda, Şanlıurfa'daki tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra kültür, sanat ve madde bağımlılığı gibi konular ele alındı. 

Urfalı sanatçılara ve sanata yeterli destek verilmediği vurgulanan programda, kültür ve sanatın madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir role sahip olduğu ifade edildi. 

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Erol Sönmezsoy, dernek olarak sanat ve sanatçıya yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını ve ulusal düzeyde projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Sönmezsoy, “Genel Merkez Kültür-Sanat Komisyon Başkanı Fatih Evyapan başkanlığında birçok sanatçının olduğunu belirterek bunlardan biri de aynı zamanda şubemizin kültür-sanat komisyon başkanı ressam Muharrem Çelik'tir” dedi.

Gazeteci yazar Hüseyin Güzel, ilin tanıtımı için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. 

Doçent Doktor Mahmut Kaya, sivil toplumların gelişmesi ve kalkınması için önemli bir sorumluluk taşıdığını belirterek, Urfa'da sivil hareketin güzel örneklerini anlattı. 

Ressam Nihat Kürkçüoğlu, geçmişte valiler tarafından desteklendiği için bugünkü konumuna geldiğini ifade etti. Ressam Ali Korkmaz, Urfa'yı dışarıdan temsil etmek için girişimlerde bulunmaları gerektiğini söyledi. Ressam Muharrem Çelik, sanatın uygarlık için önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, ecdadımızın dünyaya hükmetmesinde ilim, fikir ve sanatın büyük bir rol oynadığını belirtti. Çelik, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanat tanıtım filminde Türkiye'yi temsil ettiğini ve benzer çalışmaların da ortaya çıkabilmesi için farkımızı ortaya çıkarmamız gerektiğini vurguladı.

Program, dilek, temenni ve hatıra fotoğraflarıyla tamamlandı.

Bağımlılıkla mücadele için kültür-sanat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.