Şanlıurfa’da meclis başkanlığı yapanların yüzü gülmüyor!

Şanlıurfa’da İl Genel Meclisi ve o kapandıktan sonra yerine kurulan Büyükşehir Belediye Meclisinde başkanlık yapanların yüzü siyasette gülmüyor. Mehmet Kuş hariç…

5

Şanlıurfa 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilen yasayla Büyükşehir statüsüne girmiş, 2014’de seçime büyükşehir olarak girmişti. İl Genel Meclisinde Mehmet Kuş, Uğur Beyazgül ve Mustafa Yavuz çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’den başkanlık yapmıştı. Büyükşehir meclis başkanlığını ise 2023 genel seçimlerine kadar vekil adaylığı için istifa eden yine AK Parti’li Ahmet Kaytan üstlenmişti. Daha sonra ise yerine yine çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’den Serdar Şeyhanlıoğlu seçildi. 

Son başkanlardan sadece Mehmet Kuş, Eyyübiye Belediye Başkanlığına seçildi. Uğur Beyazgül, Mustafa Yavuz ve Ahmet Kaytan ise aday adaylığına girdikleri seçimlerde listeye giremedi. Kaytan ve Yavuz her seçim öncesi favori adaylardan olsa da son anda aday gösterilmiyor. Bu durum sosyal medyada da gündem olmuştu. Uğur Beyazgül ise ağabeyi Zeynel Abidin Beyazgül Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra siyasetten çekildi. 

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde; bu isimlerden henüz adaylık açıklaması gelmediğinden, aday olup olmayacakları belli değil.