Bakanlık 14 şehirde KPSS şartsız personel alımı yapılacak! Aralarında Urfa da var

Kamuda çalışmak isteyen binlerce vatandaşı sevindiren açıklama bakanlıktan geldi. 14 farklı şehirde KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacağı belirtildi. Bakanlık bünyesinde çalışmak üzere 450 personel alımı yapılacak. İşte personel başvuru detayları…

5

Hem özel hem de kamu sektöründe birçok farklı ilan yayınlanırken bu kez açıklama Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi. 14 farklı şehirde KPSS şartı olmadan 450 personel alımı yapılacağını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı, alım yapılacak şehirleri de tek tek açıkladı. İşte personel başvuru detayları…

14 ŞEHİRDE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yapılan açıklamalar doğrultusunda 14 farklı şehirde KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacağı belirtildi. 450 sözleşmeli personel alınacağı bildirilirken alımların Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacağı ifade edildi. Personel alımı yapılacak şehirler şu şekildedir:

ŞanlıurfaAdana,Ankara,Antalya,Bursa,Diyarbakır,Edirne,Elazığ,Mersin,İstanbul,İzmir,Konya,Samsun,Sivas.

PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü kapsamında yapılacak personel alımları için adaylardan istenen başvuru şartları da merak ediliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrası uyarınca 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kapsamında konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılma kararında yer alan esasların ek 8. maddesi kapsamında görev yapacak branş ve sayıda sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Kurum bünyesindeki eleman eksikliğinin tamamlanması amacıyla yapılacak başvurular kapsamında adayların 18 yaşına tamamlamış olması gerekiyor.

BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli personel alımları kapsamında son başvuru tarihi 16 Ekim 2023 tarihi olarak belirtildi. Başvuruda bulunacak adaylar kariyer kapısı aracılığı ile başvuru işlemlerini tamamlayacaktır. Başvuru sürecinde bütün işlemler online olarak gerçekleştirilecek.