Şanlıurfa'da aşiretin görkemli düğünü

Şanlıurfa'da bölgenin ileri gelen aşiretlerinden Çakmaklı ve Bucak ailelerinden Taner Çakmaklı ile Elvan Bucak düzenlenen görkemli düğünle hayatlarını birleştirdi. Düğünde geline yaklaşık 3 kilo altın takıldı.

Şanlıurfa'da aşiretin görkemli düğünü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da bölgenin ileri gelen aşiretlerinden Çakmaklı ve Bucak ailelerinden Taner Çakmaklı ile Elvan Bucak düzenlenen görkemli düğünle hayatlarını birleştirdi. 

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı düğüne çok sayıda bölgenin ileri gelen aşiret ve kanaat önderi katıldı. Dolar ve Türk lirasının havada uçuştuğu düğünde dikkat çeken, hem takılan takılar hem de atılan paralar oldu.

 Düzenlenen düğüne, 21. Dönem MHP Milletvekili Muzaffer Çakmaklı, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, çok sayıda davetli katıldı. Çiftin nikâhını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kıydı. 

Düğünde, gelinle damada düğün boyunca dolar atıldı. Sahne alan yerel sanatçıların seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe parçalar eşliğinde halay çeken konuklar, düğün sonlarında uzun kuyruk oluşturarak gelin ev damada takı takmak için yarıştılar. Düğünde geline yaklaşık 3 kilo altın takıldı.

Düğün, gece geç saatlere kadar devam etti.

Şanlıurfa'da aşiretin görkemli düğünü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.