Zamlı rakamı duyan kara kara düşünecek

Araç muayenesi yaptırmayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Hala araç muayenesi yaptırmadıysanız dikkat. TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından rekor bir zam yapılacağı iddia edildi.

Zamlı rakamı duyan kara kara düşünecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen hemen her gün gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Yeni yılla beraber araç muayene ücretlerine rekor bir zam yapılacağı iddia edildi. Araç muayene ücreti her yıl TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenerek kamuoyuna bildirilir. Her aracın muayene ücreti türüne göre farklılık gösterirken yılbaşından hemen sonra yapılacak zam oranı da basına sızdı.

ARAÇ MUAYENESİ YASAL BİR ZORUNLULUKTUR

Hem araçların hem insanların hem de hayvanların güvenliği açısından önem taşıyan araç muayenesi, trafik akışı içerisinde oluşabilecek riskli durumlara karşı güvence altında olunmasını sağlamaktadır. Can ve mal güvenliğinin korunabilmesi için araçların düzenli olarak kontrol edilmesi yasal bir zorunluluktur.

Araçlarda meydana gelen problemler zaman içerisinde büyük sorunlara yol açabilmektedir. Muayene sırasında motor, aydınlatma ve fren sistemleri gibi tüm araç donanımlarının düzenli olarak çalıştığından emin olunmaktadır. Bu sayede olası trafik kazalarının önüne geçilmektedir.

TÜVTÜRK MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR?

2023 muayene ücretinde yüzde 61,5 oranındaki artış ile birlikte değişikliğe gidilmiştir. Araç çeşidine bağlı olarak taşıtlar belirli gruplara ayrılmaktadır. Araç çeşidine bağlı olarak araç muayene ücretleri farklılaşmaktadır. Söz konusu araç muayene ücretlerine egzoz emisyon ölçüm bedeli dahil değildir. 2023 yılı için egzoz muayene ücretleri 2023 yılı için KDV dahil 177 TL olarak belirlenmiştir.

Egzoz emisyon ölçüm bedeli de araç türüne bağlı olarak değişmektedir. Araç egzoz muayene ücreti TÜVTÜRK istasyonlarında hem nakit olarak hem de banka veya kredi kartı ile ödenebilmektedir. Otomobil muayene ücreti randevu esnasında alınmamaktadır. İşlem esnasında ödeme yapılabilmektedir.

 

Zamlı rakamı duyan kara kara düşünecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.