Urfa’da oda başkanı isyan etti! “Namuslu esnafın belini büküyor”

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, kaçak işletme sahiplerinin namuslu esnafları zor durumda bıraktığını belirterek, bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Urfa’da oda başkanı isyan etti! “Namuslu esnafın belini büküyor”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, kaçak esnaflarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Altun, yaptığı açıklamada, kayıtsız ve ruhsatsız esnafların, devlete, belediyeye ve SGK'ye hiçbir ödeme yapmadığını söyledi. 

Bu esnafların, namuslu esnaflarla haksız rekabete girdiğini belirten Altun, "Kaçak esnaflar, namuslu esnafların ödediği vergi ve harçları ödemedikleri için daha düşük fiyatlarla mal satabiliyor. Bu da namuslu esnafların iş yapamaz hale gelmesine neden oluyor" dedi.

Altun, kaçak esnafların, devletten yeşilkart alarak sağlık hizmetlerinden yararlandığını da belirterek, "Kaçak esnaflar, adlarına herhangi bir kayıt olmadığı için hem devletten yeşilkart alarak her türlü sağlık hizmetlerinden yararlanıyor hem de işsizmiş gibi davranarak devleti soymalarına devam ediyor" diye konuştu.

Başkan Altun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Üyelerimizin ve Şanlıurfa esnaflarının en önemli sorunlarından bir tanesi vergisiz ve ruhsatsız (kaçak) çalışan işyerleridir.  Şöyle ki; vergi kaydı ve ruhsatı olmadan kaçak çalışan esnaflar devlete, belediyeye, SGK'ye hiç bir ödeme yapmamaktalar. oysa namuslu dürüst çalışan esnaflar devlete 20 küsür çeşit vergi verir, belediyeye ruhsat harcı, reklam ilan vergisi, çevre temizlik vergisi vs. öder. Odaya aidat öder, esnaf sicil müdürlüğüne kayıt parası verir, muhasebeci parası verir, SGK'YA her ay prim öder.  Oysa kaçak çalışan bu esnaflar bu tür giderleri olmadığı için namuslu dürüst esnaflarla "HAKSIZ REKABET" ederler.  Yetmezmiş gibi vergisiz, ruhsatsız çalışan esnaflar adlarına herhangi bir kayıt olmadığı için hem devletten " YEŞİLKART" alarak her türlü sağlık hizmetlerinden yararlanır ve devleti soyarlar. Hem de adlarına herhangi bir kayıt olmadığı için sorulduğunda "İŞSİZİM" derler. Bu sebeplerden dolayı kayıtlı namuslu üyelerimizin haklarının korunması ve eşitliğin sağlanması için başta maliye bakanı ile görüşerek vergi daireleri ve ilçe belediyelerin zabıtalarının daha aktif bir şekilde görev yapmaları gerektiğini belirten Mehmet Altun bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını istedi. Saygılarımla arz ederim.”

Urfa’da oda başkanı isyan etti! “Namuslu esnafın belini büküyor”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.