Mercedes ve Audi'ye veda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf genelgesi doğrultusunda kamuda yerli otomobil dönemi başlıyor. Bakan Şimşek, kamuda Mercedes ve Audi gibi marka araçların satılıp yerine yerli üretim TOGG modellerinin geleceğini söyledi.

Mercedes ve Audi'ye veda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamudaki araç alımlarında değişikliğe gidileceğini açıkladı. Kamuda yerli otomobil olan TOGG araçlarının tercih edileceğini belirten Şimşek, kamuda bulunan tüm marka araçların satılacağını söyledi.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre, tasarruf tedbirleri dahilinde alınan yeni kararlar ile ilgili açıklama yapan Şimşek, hem yerli otomobil üretimini desteklemesi hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla TOGG projesine destek vereceklerini belirtti.

Şimşek, kamuda bulunan araçları arasında, Audi ve Mercedes gibi modelleri yer almayacağını, eldeki kamuya ait araçların da satılacağını vurguladı.

Şimşek tarafından açıklanan söz konusu karar, daha önceden eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından dile getirilmişti.

Nebati, bu yılın başında yerli otomobil TOGG için kamu alım garantisi uygulanacağını açıklayarak, 30 bin adet TOGG satın alınacağının bilgisini vermişti. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nebati aracılığıyla duyurulan projenin yeni Bakan Şimşek aracılığıyla hayata geçirilmesi planlanıyor.

Mercedes ve Audi'ye veda

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.