İYİ Parti lideri Meral Akşener: Netanyahu 21'inci yüzyılın Hitler'idir

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına değinerek, "Bu saatten sonra, katil Netanyahu için, söylenecek hiçbir söz kalmamıştır. O, 21'inci yüzyılın, yeni Hitler'idir. Holokost'u yaşamış bir halkın, yüz karasıdır. Zaman farklı, zihniyet aynı zihniyettir. Ve derhal yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

5

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazze'deki hastane saldırısı üzerinden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Akşener, "Bu saatten sonra katil Netanyahu için söylenecek hiçbir söz kalmamıştır. O, 21’inci yüzyılın yeni Hitler’idir. Holokost’u yaşamış bir halkın yüz karasıdır. Zaman farklı, zihniyet aynı zihniyettir. Ve derhal yargılanmalıdır" dedi. 

İsrail’in hastane saldırısı için “Bunun adı düpedüz terördür” diyen Akşener, şunları  söyledi:

“Çünkü devletler hastane bombalamaz, sivilleri hedef almaz. Dün gece yaşanan bizzat Netanyahu terörüdür. Tarihi bir iffet vesikasıdır. Dün gece yaşananlar 1938 yılı Almanyasında yaşayan Yahudilerin bir soğuk kasım akşamı yaşadıklarının günümüzdeki göstergesidir. Hitler canisinin Kristal Gece komplosunun mağduru olan bir halkın lideri çıktı yeni bir Kristal Gece'nin faili olmuştur”.