İsot ‘acı’ ihracatı tatlı: Şimdiden rekor kırdı

Türkiye'nin pul biber ihracatı, 2023 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla 8 milyon 624 bin dolara ulaştı. Bu rakam, 2022'nin tamamındaki ihracatın yaklaşık yüzde 80'ine denk geliyor.

İsot ‘acı’ ihracatı tatlı:  Şimdiden rekor kırdı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 9 ayda 94 ülkeye 8 milyon 624 bin dolarlık pul biber satıldı.

2022 yılında Ocak-Eylül döneminde 6 milyon 812 bin dolar olan pul biber ihracatı, bu yılın aynı döneminde yaklaşık yüzde 27 artışla 8 milyon 624 bin dolara çıktı.

9 aylık dönemde, Türkiye'den pul biber ihracatı yapılan ülkeler arasında Almanya, Hollanda, İngiltere, Suudi Arabistan, ABD, Irak, Fransa, Rusya, Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Çin Halk Cumhuriyeti, Malta, Japonya, Küba ve Fas yer aldı.

PUL BİBER İHRACATINDA İLK SIRADA ALMANYA VAR

9 aylık dönemde, Almanya'ya yapılan pul biber ihracatı 1 milyon 407 bin dolarla ilk sırada yer aldı. Almanya'yı 1 milyon 76 bin dolarla Hollanda ve 1 milyon 61 bin dolarla İngiltere takip etti.

PUL BİBER İHRACATI, TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Pul biber ihracatı, Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. 2022 yılında, pul biber ihracatından elde edilen gelir, 10 milyon 549 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, Türkiye'nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 0,1'ine denk geliyor.

PUL BİBER İHRACATININ ARTMASI BEKLENİYOR

Pul biber ihracatının, önümüzdeki yıllarda da artmaya devam etmesi bekleniyor. Türkiye'nin pul biberinin kalitesi ve Türk mutfağının dünya çapındaki popülaritesi, bu artışın en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

 

 

İsot ‘acı’ ihracatı tatlı: Şimdiden rekor kırdı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.