Urfa'da mahkum azlığı cezaevi bile kapattırdı... Yine dolmaya başladı

15 Temmuz'da çıkartılan infaz yasası ile birlikte 341 bin 497 kişi olan cezaevi nüfusu, 80 bin 415 bin azalarak 261 bin 82 kişiye geriledi. Ülke genelinde sayı düşünce bazı ilçelerdeki cezaevlerinin de kapatılması kararı alınmıştı. Bunlardan birisi de Halfeti Cezaevi oldu. Burada kalan az sayıdaki mahkum, Urfa'nın en büyük cezaevi olan Hilvan Cezaevine nakledildi. Ancak, Urfa’daki cezaevleri son günlerde yine dolmaya başladı.

Urfa'da mahkum azlığı cezaevi bile kapattırdı...   Yine dolmaya başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre 1 Ocak 2023 itibariyle Türkiye'de cezaevlerinde 341 bin 497 kişi bulunuyordu.

2021 yılında cezaevlerinde 272 bin kişi olduğu dikkate alındığında toplam cezaevi nüfusu bir yılda 69 bin kişi artarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştı.

Geçtiğimiz temmuz ayında çıkartılan yasa düzenlemesiyle cezaevi nüfusunda keskin bir düşüş yaşadı.

Adalet Bakanlığı’nın son verilerine göre 2 Ekim 2023 itibariyle cezaevi nüfusu 80 bin 415 kişi azalarak 261 bin 82’ye geriledi.

Bu kişilerin 217 bin 146’sı hükümlü, 43 bin 936’sı ise tutuklulardan oluşuyor. Kapalı cezaevlerinde 221 bin 232, açık ceza infaz kurumlarında ise 39 bin 850 kişi bulunuyor.

HALFETİ CEZAEVİ KAPATILDI ANCAK…

Şanlıurfa'daki başta Hilvan Cezaevi olmak üzere ilçedeki cezaevlerinde de mahkum sayısı düşmüştü ancak son günlerde yine dolmaya başladı. Ülke genelinde sayı düşünce bazı ilçelerdeki cezaevlerinin de kapatılması kararı alınmıştı. Bunlardan birisi de Halfeti Cezaevi oldu. Burada kalan az sayıdaki mahkum, Urfa'nın en büyük cezaevi olan Hilvan Cezaevine nakledildi.

Ancak, Şanlıurfa'daki başta Hilvan Cezaevi olmak üzere ilçedeki cezaevlerinde de mahkum sayısı düşmüştü ancak son günlerde yine dolmaya başladı.

15 TEMMUZ'DA RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

14 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni infaz düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 15 Temmuz’da Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Buna göre 31 Temmuz’a kadar cezaevinde bulunan bazı hükümlülere, kapalı cezaevinden açık cezaevine üç yıl erken geçme ve buradan da tahliye imkânı yasal statüye kavuşturuldu.

Yasa, bu hükümlüler arasında cinayet, yaralama, uyuşturucu, tecavüz, çocukların cinsel istismarı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma ve rüşvet suçlarından hüküm giyenler başta olmak üzere onlarca suçtan mahkûm olanları da kapsıyor.

 

 

 

Urfa'da mahkum azlığı cezaevi bile kapattırdı... Yine dolmaya başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.