Michael Jackson: müziğin kralı

Michael Jackson, şüphesiz, tüm zamanların en başarılı ve popüler müzisyenlerinden biridir. Müzik kariyeri, 1960'ların sonunda Jackson 5 olarak başladığından beri 60 yılı aşkın sürdü ve ona 13 Grammy Ödülü, 13 Guinness Dünya Rekoru ve 26 Amerikan Müzik Ödülü kazandırdı. Jackson, müzik endüstrisinde çığır açan bir sanatçıydı ve müziği, dansı ve video klipleriyle dünya çapında milyonlarca hayran kazandı.

Michael Jackson: müziğin kralı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk Yılları

Michael Jackson, 29 Ağustos 1958'de Gary, Indiana'da Joseph ve Katherine Jackson'ın dokuz çocuğundan yedincisi olarak doğdu. Jackson ailesi, Jackson 5 olarak bilinen bir aile grubuna sahipti ve Michael, 10 yaşındayken gruba katıldı. Grup, 1969'da Motown Records ile anlaşma imzaladı ve kısa sürede dünya çapında bir başarı elde etti.

Tek Başına Başarı

1971'de Michael, solo kariyerine başladı ve 1972'de "Got to Be There" adlı ilk solo albümünü çıkardı. Albüm, Billboard 200 listesinde 11 numaraya ulaştı ve Jackson'ın solo bir sanatçı olarak başarılı olacağının işareti oldu. Jackson, 1970'ler ve 1980'ler boyunca başarılı bir solo kariyere devam etti ve "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982) ve "Bad" (1987) gibi dünya çapında hit albümler çıkardı.

Thriller

"Thriller", tüm zamanların en çok satan albümlerinden biridir ve Jackson'ın en başarılı albümüdür. Albüm, "Beat It", "Billie Jean" ve "Thriller" gibi klasik şarkıları içeriyor. Albüm, Jackson'a yedi Grammy Ödülü kazandırdı ve onu dünyanın en popüler müzisyenlerinden biri haline getirdi.

Bad

"Bad", Jackson'ın ikinci en çok satan albümüdür ve "Bad", "Smooth Criminal" ve "I Just Can't Stop Loving You" gibi hit şarkıları içeriyor. Albüm, Jackson'ın dans becerilerini sergilediği ve video kliplerini daha da geliştirdiği bir albümdü.

Son Yılları

1990'larda Jackson, kişisel ve profesyonel yaşamıyla ilgili bir dizi sorunla karşı karşıya kaldı. 1993'te, bir çocuk istismarıyla suçlandıktan sonra davayı 25 milyon dolara çözdü. 2005'te, daha fazla çocuk istismarıyla suçlandı ve davadan beraat etti.

Jackson, 25 Haziran 2009'da Los Angeles'taki evinde kalp krizi geçirerek öldü. Ölümü, dünya çapında büyük bir şok yarattı ve milyonlarca hayranı yasa boğdu.

Mirası

Michael Jackson, müzik endüstrisinin en ikonik ve etkili figürlerinden biridir. Müzik, dans ve video klipleriyle dünya çapında milyonlarca hayran kazandı. Jackson'ın mirası, yıllarca devam edecek ve onu tüm zamanların en büyük müzisyenlerinden biri olarak hatırlanmasına neden olacak.

Michael Jackson: müziğin kralı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.