Cezaevleri boşaltılıyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliyesi

Şanlıurfa ve birçok ilde 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni infaz yasası, cezaevlerindeki nüfusu önemli ölçüde azalttı.

Cezaevleri boşaltılıyor!  Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliyesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni infaz yasasından dolayı cezaevlerinde tutuklu sayısında önemli ölçüde azalma görüldü.

Yasa ile birlikte, toplam hapis cezası 10 yıldan az ise bir ayını, 10 yıl ve daha fazla ise üç ayını ceza infaz kurumlarında geçirip açık ceza infaz kurumlarına ayrılmasına üç yıl veya daha az süre kalanlar, açık cezaevine nakledildi. Bu hükümlüler, açık cezaevinde geçirdikleri sürenin ardından kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecek.

Yeni infaz yasası ile birlikte, COVID-19 izninde bulunan hükümlüler de denetimli serbestlik tedbiri altında infaz edilmeye başlandı. Bu hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri altında geçirecekleri süreleri yükümlülüklere tabi olmadan geçirmeleri sağlandı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yeni infaz yasası ile birlikte cezaevlerindeki nüfus, 341 bin 497'den 227 bin 927'ye düştü. Bu, Cumhuriyet tarihinin en büyük cezaevleri tahliyesi oldu.

Yeni infaz yasası ile ilgili olarak, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yasanın amacının cezaevlerindeki nüfusu azaltmak ve cezaların infazını daha etkin ve verimli hale getirmek olduğu belirtildi.

HÜKÜMLÜLER İÇİN YENİ PROJE

Yeni infaz yasası ile ilgili olarak, Adalet Bakanlığı tarafından bir dizi çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında, hükümlülerin topluma kazandırılması için çeşitli projeler hayata geçiriliyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen projelerden biri, "Hükümlü ve Tutuklular için Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi"dir. Bu proje kapsamında, hükümlü ve tutuklulara mesleki eğitim ve beceri geliştirme kursları veriliyor. Bu kurslar sayesinde, hükümlü ve tutuklular meslek sahibi oluyor ve tahliye olduktan sonra iş bulma konusunda daha avantajlı hale geliyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir diğer proje ise, "Hükümlü ve Tutuklular için Sosyal Etkinlikler Projesi"dir. Bu proje kapsamında, hükümlü ve tutuklulara sosyal etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler sayesinde, hükümlü ve tutuklular toplumla etkileşime girebiliyor ve sosyalleşme fırsatı buluyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bu projeler, yeni infaz yasasının amacı olan cezaevlerindeki nüfusu azaltmak ve cezaların infazını daha etkin ve verimli hale getirmek için önemli katkılar sağlıyor.

Cezaevleri boşaltılıyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliyesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.