Urfa’daki taciz iddiasıyla ilgili yeni açıklama

Akçakale Müftüsü Halil B., bir okulda kızlara din dersi verdiği sırada bir öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. İlçe halkı ise olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve müftünün masum olduğuna inanıyor. Mil Diyanet Sen de müftüye iftira atıldığını kaydederek, “İstanbul sözleşmesinin uzantısı olan 6284 sayılı kanun yüzünden öğretmen ve hocalarımız çocuklarının başını dahi okşayamıyor” açıklamasında bulundu.

Urfa’daki taciz iddiasıyla ilgili yeni açıklama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Müftü Halil B., bir okulda kızlara din dersi verdiği sırada bir öğrenciye cinsel istismar bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

İddialara göre, sınıfta yapılan başkanlık seçiminde seçimi kaybeden kız öğrenci, Müftü Halil B.’nin kendisine sarılarak teselli ettiğini, ancak bu sırada cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Şikayet üzerine gözaltına alınan müftü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akçakale'de çok sevilen ve sayılan bir din adamı olduğu anlaşılan müftünün tutuklanması, ilçede şaşkınlık yarattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışmaları Sendikası (Mil Diyanet Sen) yazılı açıklama yaparak Müftü Halil B’nin iftiraya uğradığını kaydetti. 

Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul sözleşmesinin uzantısı 6284 sayılı kanun yüzünden öğretmenlerimiz ve hocalarımız yetim ve öksüz bir öğrencisinin, talebesinin başını dahi okşamaya korkar oldu. Düşük not verdiği için, kendisiyle tartıştığı için öğretmenine taciz iftirasında bulunan vakalarda ciddi artışlar var. İstanbul Sözleşmesi'nin bir ürünü olan 6284 sayılı kanun iftira yasasına dönüşmüş durumda. Kadının beyanının esas alındığı, delilsiz beyana dayalı bu kanuna göre iddia ispatlanmadığı takdirde dahi muhataplar göz göre göre cezalandırılabilmektedir.”

“BU YASA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMALIDIR”

Ak Parti grup başkan vekili Özlem Zengin’e çağrıda bulunan Mil Diyanet Sen, bu yasayı değiştirmelerini talep ederek, açıklamasında şunlara yer verdi:

“TBMM genel kurulunda ‘6284 bizim kırmızı çizgimizdir’ şeklinde haykıran Ak Parti grup başkan vekili Özlem Zengin’e çağrıda bulunuyoruz: Bizim kırmızı çizgimiz Kur’an ve Sünnet’tir. Binlerce insanımızı mağdur eden, aileleri dağıtan bu iftira yasası kırmızı çizgimiz olamaz, lütfen artık harekete geçiniz ve bu yasayı değiştiriniz. Aileyi dağıtıp ülkeleri kolay lokma haline getirmek isteyenlere fırsat vermeyiniz”.

“İLÇE MÜFTÜMÜZÜ YEDİRMEYECEĞİZ”

İlçe halkının da durumun yanlış anlaşılma olduğunu savunduğunu belirten sendika, “İlçeye atandığı günden beri personeliyle 7/24 çalışan, ciddi anlamda güzel işlere imza atan ve hizmet eden ilçe müftüsünün masum olduğuna inandıklarını söyleyen ilçe halkı, bu iddiaların asılsız olduğunu olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını savunuyor.” ifadelerini kullandı.

HOCAMIZIN YANINDAYIZ

Diyanete çağrı yapan sendika, müftünün yanında olduklarını dile getirdi.

“Bugüne kadar Başkanlığımızın her kademesinde çalışan personelin yanında olan Mil Diyanet Sen, bu olayda da İlçe müftümüzün yanında olacak, atılması gereken adımları atacak, elinden gelen tüm gayreti gösterecektir. İlçe Müftümüzün yanındayız. Hocamızı 6284 sayılı iftira kanununa yedirmeyeceğiz inşaallah.

Buradan Diyanet İşleri Başkanlığımıza da çağrıda bulunuyoruz: Bir müftü kolay yetişmiyor. Lütfen sizler de gerekli girişimlerde ve temaslarda bulunarak müftümüze sahip çıkınız”.

Urfa’daki taciz iddiasıyla ilgili yeni açıklama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. Hocamız asla yanlız değildir.

    Cevapla

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.