Düğündeki Kürtçe şarkıya 23 gözaltı

Eskişehir'de düğünde çalınan şarkılar nedeniyle gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Düğündeki Kürtçe şarkıya 23 gözaltı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde Kürtlerin yaşadığı Kireç Köyü'nde düzenlenen düğünde çalınan şarkılar nedeniyle gözaltına alınan 23 kişi, polis merkezindeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak haklarında dava açıldığı belirtildi.

Gözaltına alınanlara, düğünde çalınan şarkıların Türkçesinin okutulduğu ortaya çıktı. 

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Eskişehir'de Kürtlerin yaşadığı #KireçKöyü'ndeki düğün sonrasında "örgüt propagandası” gerekçesiyle 23 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili Kireç Köyü'nden düğün sahibi iki yurttaşla görüştüm. Düğün 1,5 ay öncesinde gerçekleşmiş. Ev baskınları ile gözaltı işlemi ve ifadeye çağırma ise bu hafta gerçekleşmiş. Düğün salonu da basılmış. Düğüne katılanlar ile müzisyen arkadaş da gözaltına alınmış. Düğünün kayıtlarına el konmuş. Gözaltına alınanlar 8-9 saat terörle mücadele şubesinde tutulmuş.

Kendilerine düğünde çalınan 6 adet şarkının Türkçesi defalarca okunmuş. Örgüt propagandası yapmakla suçlanan 23 kişi serbest bırakıldı ancak haklarında dava açılmış. Şarkılar aracılığıyla örgüt propagandası yapmakla suçlanıyorlar. Görüştüğüm kişiler şu anda da köyde bir düğün olduğunu ama müzik çalmaya çekindiklerini belirttiler. Bu faşist uygulamaya yeterli tepki gözterilemezse devletin bu uygulaması da normalleştirilmek istenecek. Bir halkın kendi anadilindeki şarkılarla eğlenmesi de kendi anadilindeki şarkılarla hüzünlenmesi de varoluşsal bir haktır. Kürt düşmanlığına geçit vermeyeceğiz. Faşizme geçit vermeyeceğiz”.

Düğündeki Kürtçe şarkıya 23 gözaltı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.