Seccadesini alan Gazze için meydana çıktı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Gazze için destek amaçlı "Seccadeni al gel" adlı program düzenlendi.

Seccadesini alan Gazze için meydana çıktı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından Rabia Meydanında gerçekleştirilen program, kılınan Yatsı namazı ile başladı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Molla Sinan Ünel, Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ve Köklü Değişim Dergisi Yazarı Sait Doğan birer konuşma gerçekleştirdi.

“KUDÜS VE MESCİDİ AKSANIN MUHAFIZLARINA SELAM OLSUN”

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat "Gazze’nin kahraman evlatlarına selam olsun. Gazze’nin çilekeş annelerine selam olsun. Gazze’de şehit olanlara selam olsun. Gazze’deki direnişe selam olsun. Selahaddin-i Eyübi’nin kahraman torunlarına selam olsun. Kudüs ve Mescidi Aksanın muhafızlarına selam olsun. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun. Muhterem basın mensupları ve değerli halkımız, bugün Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik yapmış olduğu savaş suçlarına karşı yapılması gerekenler hakkında toplanmış bulunuyoruz" dedi.

“MÜSLÜMANLARIN İNANCI VE KUTSALLARI SİYONİST İŞGALCİLERİN POSTALLARIYLA ÇİĞNENMEKTE”

Kudüs ve Mescidi Aksa davası sıradan bir toprak davası olmadığını vurgulayan Polat "Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa davası sıradan bir toprak davası değil, bilakis bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescidi Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa’da o kadar kutsaldır. Bugün Filistin’de Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmekte, bu kutsallarımıza sahip çıkmak namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir. Kudüs ve Mescidi Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zailimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safından yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

POLAT: İSLAM ÜLKELERİNİN LİDERLERİNE VE TÜM İSLAM ALEMİNE SESLENİYORUZ VE TALEP EDİYORUZ

1- İslam ülkeleri, Siyonist işgal rejiminin saldırılarını derhal durduracak, ciddi adımlar atmalıdır. Siyonist İsrail, kınama, savaş hukuku gibi tabirlerden anlamıyor. Bu yüzden İsrail’in anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlarla cezalandırılmalıdır.

2- İsrail’e karşı ekonomik, diplomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçilikler sınır dışı edilmelidir. 

3-Gazze’ye acil olarak insani yardım koridoru oluşturulmalıdır. İlaç ve gıda başta olmak üzere tüm insani yardımlar acilen ulaştırılmalıdır.

4- Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri, direniş hareketlerine askeri, istihbari ve lojistik destek verilmelidir. Nasıl ki Azerbaycan - Ermenistan savaşında Dağlık Karabağ meselesinde SİHA’lar Azerbaycan’a gönderildiyse aynı şekilde Filistin’deki direniş kahramanlarına SİHA’lar ivedelikle gönderilmelidir.

5- Müslüman ülkeler, “Aksa Devletler Topluluğu” veyahut “Aksa Birliği” adı altında çatı oluşturarak, askeri, ekonomik, ticari, kültürel, diplomatik ve siyasi birliktelikler oluşturulmalıdır. Ve bunun ilk adımı olarak İslam ülkelerinin devlet liderleri bir araya gelerek, “Aksa Kuvvetler Birliği”ni kurmalıdır.

6- Dünyanın dört bir yanında, İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı ve sivilleri katledilmesine seyirci kalmak istemeyip, İsrail’e karşı Mescidi Aksa’nın muhafızlığını yapmak isteyen halklara kolaylık sağlanmalıdır.  Filistinli direnişçilere katılmak isteyip gönüllü olarak Siyonist işgal çeteleriyle çarpışmak isteyenlere, “Mescidi Aksa Muhafızları Gönüllü Alayı” oluşturmak için, imkan sağlanmalıdır. 

Biz burada tüm İslam ülkelerine ve devlet idarecilerine hayır ve iyilikten başka bir şey demedik. HÜDA PAR olarak hakkı hak, batılı batıl olarak söylemeye devam edeceğiz inşallah.  Allah’ım sen şahit ol, biz üzerimize düşeni söyledik" dedi.

Polat son olarak "HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Program son olarak HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar'ın okuduğu dua ile son buldu.

Seccadesini alan Gazze için meydana çıktı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.