Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı kim olacak?

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçime tam 157 gün kaldı. Adayların belirlenmesi ise Kasım ayından itibaren başlayacak. Şanlıurfa’da partilerin önce büyükşehir adayını belirlemesi bekleniyor. Her ne kadar partiler birbirinin adayının kim olacağını beklese de önce AK Parti’nin belirleyeceği tahmin ediliyor.

Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı kim olacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da 2019’da yapılan yerel seçimlerin büyükşehir adayları 2018 yılının Kasım ayından itibaren açıklanmaya başlamıştı. 24 Kasım 2018’de AK Parti Genel Merkezi, büyükşehir belediye başkan adaylarının Zeynel Abidin Beyazgül olduğunu açıklamıştı. Gazete İpekyol/Ajans Urfa ise yaptığı başarılı bir kulis haberiyle genel merkezden önce 17 Kasımda okurlarına Beyazgül’ün olacağını duyurmuştu. 

Seçime 157 gün kaldı ve gözler Ankara’da. Aday adayları ise harıl harıl çalışıyor. Tabii partilerin genel merkezleri de özellikle peş peşe anket yaptırarak aday adayları hakkında veri toplamaya çalışıyor. Önümüzdeki Kasım ayında AK Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir adayını belirlemesi bekleniyor. Ardından muhalefet partileri ve ilçe adaylarının belirlenmesine sıra gelecek. Peki hangi partide hangi aday adayı öne çıkıyor? 

AK Parti’de gözler mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de. En çok aranan sorunun cevabı Beyazgül yeniden aday gösterilir mi, gösterilmez mi? Gösterilmemesi halinde kim aday olarak gösterilir? Beyazgül’ün aday gösterilmemesi halinde öne çıkan iki isim eski AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat var. Şimdiye kadar resmen adaylığını açıklayan eski AK Parti Milletvekili Abdulkerim Gök de bu yarışa katılmak isteyenlerden. 

2019’un çatı adayı Sabahattin Cevheri’nin ise partilerin teklifinden öte kamuoyunun beklentisini öğrenmeden ve halkla bir araya gelmeden bir karar vermeyeceği öğrenildi. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin de AK Parti’nin haricinde bazı muhalefet partileriyle görüştüğü kulislerde dolaşan bilgiler arasında. Geriye kalıyor öne çıkan isimlerden İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba. Fakıbaba’nın Şanlıurfa’daki nabzı yokladığı şayet muhalefetin çatı gibi bir oluşumu halinde Şanlıurfa’dan gelip aday olacağı yine kulislerde konuşuluyor. CHP’de ise Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın aday olması bekleniyor. Fakıbaba’nın da, Tanal’ın da kazanamamaları halinde milletvekilliklerinin düşmeyeceğinden ve bir kayıplarının olmayacağından aday olmayı kabul etmeleri büyük ihtimal. 

Bu durumda Şanlıurfa’daki kilit parti ülke genelinde olduğu gibi yeni adıyla HEDEP. Ya pasif bir aday çıkarıp muhalefetten bir adaya dolaylı yoldan destek olacak ya da güçlü bir ismi aday yapacak. HEDEP’in vereceği karar ise kırsal ilçeleri çok etkileyecek.

Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı kim olacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.