Dünyanın gözü Moskova’da! Vladimir Putin kalp krizi geçirip öldü mü?

Gözler Moskova’da. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kalp krizi geçirdiği iddia edildi. Dünya’nın gözü Moskova'ya çevrildi. Konuya ilişkin açıklama yapıldı. Peki, Vladimir Putin kalp krizi mi geçirdi, zehirlendi mi? Rusya Devlet Başkanı Putin'in son sağlık durumu ne? İşte detaylar...

Dünyanın gözü Moskova’da! Vladimir Putin kalp krizi geçirip öldü mü?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kalp krizi geçirdiği öne sürüldü. Ukrayna ile savaşta olan Rusya'nın Devlet Başkanı Putin’in sağlık durumu merak konusu oldu. Birçok kişi arama motorlarında konuya dair araştırma yapıyor. İşte Rusya Devlet Başkanı Putin'in sağlık durumu ile ilgili detaylar...

VLADİMİR PUTİN KALP KRİZİ Mİ GEÇİRDİ?

Putin ile ilgili General SVR'nin iddiasına göre olay pazar akşamı saat 21.05 sularında yaşandı.

Habere göre; rezidansta görev yapan gizli servis yetkilileri, Putin'in odasında bir düşme sesi geldikten sonra odaya girdi.

Ajanların içeride Putin'i yere düşmüş ve kasılmış halde bulduğu, masadaki yiyeceklerin de devrilmiş olduğu ifade edildi.

PUTİN'İN SON SAĞLIK DURUMU

Telegram üzerinden yayımlanan haberde Putin'in rezidansında kalbinin durduğu, doktorların yaptığı hızlı müdahale sonucunda Rus liderin hayata döndüğü öne sürüldü.

“ÖLÜRSE NE YAPARIZ” TOPLANTISI

Rusya Devlet Başkanı'nın durumunun stabil olduğu ve 24 saat tıbbi gözetim altında tutulduğu yazıldı. Putin'in kalp krizinin Rus liderin yakın çevresini ciddi anlamda endişelendirdiğini; bugün Putin'in ölmesi durumunda atılacak durumlara dair bir toplantı yapıldığı iddia edildi. General SVR, ayrıca Putin'in son zamanlardaki görüşmelerine "dublörünün" katıldığını iddia etti.

YOKSA ZEHİRLENDİ Mİ?

Öte yandan, Rusya’da muhalif başka telegram haber kanallarına göre, Putin’in kalp krizi geçirmediği, Avrupalı bazı ülke ajanları tarafından zehirlendiği de öne sürüldü. Putin’in haberini ilk yazan General SVR kanalı ise, kalp krizinin Rus liderin yakın çevresini ciddi anlamda endişelendirdiğini; Putin'in ölmesi durumunda atılacak durumlara dair bir toplantı yapıldığını belirtti.

İKTİDARDA 20 YILI DEVİRDİ

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin, 7 Ekim 1952 tarihinde Sovyetler Birliği'nin Leningrad (bugünkü adıyla Sankt Peterburg) şehrinde dünyaya geldi.

Maddi açıdan oldukça zorlu bir çocukluk geçiren Putin'in annesi fabrika işçisi, babası donanmada denizaltı filosunda görevli bir askerdi.

Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden 1975'te mezun olan Putin, yüksek lisansını ekonomi alanında yaptı.

Mezuniyetinin ardından, 1975'ten itibaren KGB'de çalışmaya başlayan Putin, bir süre Almanya'da görev yaptı.

ESKİ İSTİHBARAT GÖREVLİSİ 

Devlet Güvenlik Komitesi (KGB)'ne katılmayı lise birinci sınıftayken karar verdiğini açıklayan Putin'in çocukluktan beri hayali bir istihbarat elemanı olmaktı.

Leningrad'a dönmesinin ardından da üniversite yönetiminde görev aldı.

1990 yılında Leningard Şehir Konseyi'nde danışmanlık yaptı ve 1991-1992 yılları arasında Belediye başkan yardımcılığı ve Belediye Konseyi Dış İlişkiler Komitesi başkanlığı yaptı.

Putin, 1996 yılına kadar St. Petersburg yönetiminde çeşitli kademelerdeki görevlerinin ardından, 1996'da Kremlin Sarayı Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı ve bu görevini 1997 yılına kadar sürdürdü.

1997 ve 1998'de Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı ile Devlet Başkanlığı Denetim İdaresi Başkanı olarak yaptı.

1998-1999 yıllarında, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) başkanlığını yaparken, aynı zamanda, Sovyetler Birliği sonrasındaki yeni Rusya'nın politbürosu olarak da adlandırılan Rusya Güvenlik Konseyi'nin sekreterliği görevini yürüttü.

Yeltsin, 1999’da Putin’i başbakan olarak atadı. Putin, 9 -16 Ağustos 1999 tarihleri arasında başbakan yardımcısı ve başbakan vekilliği, 16 Ağustos'tan itibaren de başbakan olarak görev yapmaya başladı.

Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in 31 Aralık 1999'da istifa etmesinin ardından, Anayasa gereği, üç ay içerisinde devlet başkanlığı seçimi yapılıncaya kadar bu görevi vekaleten üstlendi.

Seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alan Putin, ilk turda devlet başkanı seçildi.

7 Mayıs 2008'de görev süresi dolarak yerini yeni devlet başkanı Dmitri Medvedev'e bıraktı ve Rusya'nın başbakanı oldu.

4 Mart 2012'de yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerinde aldığı yüzde 63.6 oyla 3'üncü kez Rusya Federasyonu Devlet Başkanı oldu.

Anayasa değişikliği sonucunda başkanın görev süresinin 6 yıla çıkarılması üzerine, Putin 2012 yılında yeniden aday oldu ve ardından 2018 yılında yapılan seçimleri de kazandı.

Olağan koşullarda Putin’in görev süresi 2024 yılına kadar sürecek.

JUDO İLE UĞRAŞIYOR

Aynı zamanda Putin, 11 yaşından bu yana sambo ve judo ile uğraşıyor.

Judoda siyah kuşak sahibi olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sporun bireyin kişilik özelliklerini geliştirdiğini ve kendisine de uluslararası ilişkiler konusunda katkısı olduğunu söylemişti.

ÖZEL HAYATIYLA DA GÜNDEMDE

Putin 28 Temmuz 1983'te Lyudmila Shkrebneva ile evlendi ve 1985'ten 1990'a kadar Doğu Almanya'da birlikte yaşadılar.

28 Nisan 1985'te Leningrad'da doğan Mariya Putina (Putin'in sağındaki) ve 31 Ağustos 1986'da Dresden Doğu Almanya'da doğan Yekaterina Putina adında iki kızları var.

Dünyanın gözü Moskova’da! Vladimir Putin kalp krizi geçirip öldü mü?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.