Urfalılar dikkat! "Yapılandırma fırsatı" için son 5 gün

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali sona eren Şanlıurfa’nın yanı sıra Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki mükellefler, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden bu ay sonuna kadar başvurmaları halinde faydalanabilecek. Karaköprü Belediyesi de yapılandırma başvurusunda bulunacaklara uyarıda bulundu.

Urfalılar dikkat! "Yapılandırma fırsatı" için son 5 gün

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas'ın Gürün ilçesinde mücbir sebep hali ilan edilmişti. 6 Şubat-31 Temmuz döneminde devam eden mücbir sebep süresince, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu illerdeki mükelleflerce verilmesi gereken vergi beyanname ve bildirimlerinin verilme süreleri ile ödeme dönemleri ertelenmişti.

Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki mücbir sebep hali 31 Temmuz'da sona erdi. 

Mükellefler, yapılandırma düzenlemesinden yararlanmak için 31 Ekim'e kadar başvurabiliyor. 

Karaköprü Belediyesi de vergi yapılandırması konusunda 31 Ekim Salı gününün son tarih olduğunu belirterek vatandaşların bu tarihe kadar yapılandırma başvurusunda bulunması için uyarıda bulundu.

Karaköprü Belediyesi vatandaşların kuruma olan vergi ve diğer borçlarını yapılandırarak ödemede kolaylık sağlayan yapılandırma kanunundan yararlanması konusunda çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, “7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında yapılacak olan vergi yapılandırması ile vatandaşların belediyeye olan emlak, ÇTV, ilan-reklam, kira ve ecrimisil borçları yapılandırılarak ödemede kolaylık sağlanacak.

Karaköprü Belediyesi Emlak ve İştirakler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, önceki dönemlere ait beyana dayanan vergiler (emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan-reklam vergisi, kira ve ecrimisil vergisi), bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamlarının bu yapılandırma kapsamına girdiği bilgisi verildi.

Vatandaşlar 31 Ekim 2023 Salı gününe kadar bu yapılandırma fırsatından yararlanarak birikmiş borçlarını yapılandırabilecek ve ödemede kolaylık yaşayacak. Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar Karaköprü Belediyesi ana binasında bulunan tahsilat veznelerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Urfalılar dikkat! "Yapılandırma fırsatı" için son 5 gün

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.