Kadınların emekleri görücüye çıktı

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan fuarda tekstilden sanata ev yemeklerinden kozmetiğe birçok alanda üretim yapan kadın girişimcilerin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. İlk iki günde binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda kadın üreticiler satışlardan memnun.

Kadınların emekleri görücüye çıktı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA – Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve Şanlıurfa’da birbirinden farklı sektörlerde yer alan kadın girişimcilerin bir araya geldiği ‘girişimci ve üreten kadınlar buluşması’ fuarı ziyaretçilerini ağırlıyor.

Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde iki gün önce kapılarını açan fuara giyim, el sanatları, yöresel lezzetler, mutfak sanatları, güzellik uzmanları, evlilik hazırlıkları, ev aksesuarları, kozmetik, öğretim merkezleri ve kooperatif sektörlerinden birçok kadın girişimci katılırken, fuarda farklı stantlarda ürünler sergileniyor. 

Büyük ilgi gören fuarı ilk iki günde binlerce vatandaş ziyaret ederek ‘girişimci ve üreten kadınlar buluşmasına’ eşlik etti. 

Tamamı kadın girişimciler tarafından oluşturulan fuarda birbirinden farklı ürünler de bulunuyor. 

ÇİFTÇİ: KENDİ GÖRDÜĞÜM ŞEYLERİ TABLOLARIMA YANSITIM

Fuarda 4 çocuk annesi Meryem Çiftçi’nin yaptığı yağlı boya tablolar dikkat çekiyor.

Herhangi bir eğitim almadan, kendini sürekli geliştirerek yağlı boya tablolar yapmaya başlayan Çiftçi, azmiyle bütün kadınlara örnek olacak bir emekçi. 

Çiftçi, evde kendi imkanlarıyla oluşturduğu eserlerinde hep kadın emeğini öne çıkardığını ifade ederek, şunları söyledi:

 “Ben köyde doğup büyüdüm. Kendi gördüğüm şeyleri tablolarıma yansıttım. Mesela başak toplayan kadınlar, pamuk toplayan kadınlar, koyun sağan kadınlar. Hep kadın emeğini öne çıkardım tablolarımda. Çok güzel geri dönüşler alıyorum tablolarımla ilgili. Benim için hem maddi açıdan hem manevi açıdan güzel bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

UYANIK: KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER BAŞKA OLUYOR

Şanlıurfa’da abiye kiralamaya ilişkin ilk iş yerini kendisinin açtığını söyleyen kadın girişimcilerden Kübra Uyanık, fuarın kadınların emeklerini sergilemek açışından önemli olduğunu dile getirdi. Uyanık, “Öncelik tüm kadınları tebrik ediyorum. Bizler burada bir çaba sarf ediyoruz. Emek veriyoruz. Kendimizi duyurmaya çalışıyoruz. Evimize, yuvamıza ve eşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Abiye kiralama yapıyoruz, Urfa'da bir ilk. Bir kadının elinin değdiği her yer çok başka oluyor. Her kadın istediği yere gelebilir inşallah. Hepinizi fuar alanına beklerim” diye konuştu. 

YAZAN: ERKEK ELİ DEĞMEDEN KENDİ İMKANLARIMIZLA ÜRETİYORUZ

Adıyaman’da erkek eli değmeden kendi imkanlarıyla ürettikleri badem şekerleri ile stant açan Büşra Yazan, böyle bir fuarda yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yazan, Adıyaman bademini tanıtmak ve katma değer sağlamak adına burada olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti: 

“Adıyaman'dan geliyoruz. Adıyaman'ın bademini tanıtmak adına, katma değer sağlamak için buradayız. Çikolatalarımız, drajelerimiz, badem şekerlerimizi bizler de Adıyaman'da üreten girişimci kadınlar olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin sağlamış olduğu kadın fuarına katılmış bulunmaktayız. Tüm herkesi buraya davet ediyoruz.”

KAYA: BU FUAR HEM URFA'DA HEM TÜRKİYE'DE BİR İLK

Bir giyim standı ile fuarda yer alan Emetullah Karakeçili Kaya, herkesi fuara davet ederek şunları söyledi: 

“Bize bu imkanı sunan Sayın Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ederiz. Bu fuar hem Urfa'da hem Türkiye'de bir ilk.”

Fuar 29 Ekim Pazar günü saat 21.00’e kadar açık olacak.

 

Kadınların emekleri görücüye çıktı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.