Büyükşehir seçimlerinde il başkanı formülü uygulanır mı?

AK Parti, geçmişte Şanlıurfa’da olduğu gibi il başkanlarının bazılarını belediye başkan adayı gösterdi. Şanlıurfa’da, il başkanlığı yapan Zeynel Abidin Beyazgül büyükşehir belediye başkan adayı olmuştu. Bazı iller için bu formül yine gündemde. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun genel merkezde gündeme gelip gelmediği henüz belli değil ancak olursa kulislerde sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

Büyükşehir seçimlerinde il başkanı formülü uygulanır mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Partiler, yaklaşık 150 gün kalan yerel seçimler için başkan adaylarını belirlemeye başladı. En fazla kulislerdeki hareketlilik AK Parti’de. Büyükşehir adaylarının metropol kentler hariç Kasım ayında belirlenmesi bekleniyor. Şanlıurfa Büyükşehir için çeşitli isimler dolaşıyor kulislerde. Bu isimlerden biri AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu. Delioğlu’nun adının geçmesi ise kendisi aday adayı olduğundan değil, bazı illerde il başkanından belediye başkan adayı gösterme formülünden kaynaklanıyor. 

 

İL BAŞKANINDAN ADAY FORMÜLÜ

2019’da Şanlıurfa’da olduğu gibi bazı illerde il başkanlarının aday gösterilmesi gündemde. Dönemin il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmiş, aday gösterilmemişti. Hemen ardından yapılan yerel seçimlerde ise büyükşehir belediye başkan adayı yapılmıştı. Bu formül o dönem Urfa’da olduğu gibi birçok kentte iyi sonuç getirmişti. Bu nedenle Şanlıurfa da “il başkanından aday formülünün” genel merkezin masasında olduğu illerden biri.

Şanlıurfa’nın diğer illerden tek farkı Delioğlu’nun yeni il başkanı olması. AK Parti Genel Merkezi, Şanlıurfa’yı bu formüle dahil etmezse bu durumdan dolayı olabileceği de kulislerde konuşulanlardan.

Büyükşehir seçimlerinde il başkanı formülü uygulanır mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.