Merakla beklenen “Atatürk” filmi yarın ilk kez yayınlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan "Atatürk" filmi 29 Ekim'de FOX TV'de ilk kez yayınlanacak.

5

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı film, 1881-1919 yılları arasındaki dönemi anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin üstleniyor.

Filmin TV özel versiyonu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda saat 20.00'de FOX TV'de yayınlanacak. Filmin sinema versiyonu ise 3 Kasım 2023'te vizyona girecek.

Filmin yapımcısı Saner Karamahmutoğlu, "Atatürk'ün hayatını en doğru ve en gerçekçi şekilde aktarmak için çok çalıştık. Bu film, Atatürk'ün gençlik yıllarını ve Türk Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarını anlatıyor. Umarım izleyiciler filmden keyif alır" dedi.

FİLMİN KONUSU

Film, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında Selanik'te doğmasından, 1919 yılında Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasına kadar geçen süreci anlatıyor. Filmde, Atatürk'ün çocukluğu, gençliği, askeri kariyeri ve siyasi mücadelesine yer veriliyor.

FİLMİN OYUNCULARI

Filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç, Darko Perić gibi isimler yer alıyor.