Bilim dünyasının son keşfi: evrende bilinen en eski galaksi keşfedildi

Uluslararası bir araştırma ekibi, evrende bilinen en eski galaksiyi keşfetti. İsviçre'deki ETH Zürih'ten gökbilimciler tarafından yönetilen ekip, galaksiye "EGS-zs8-1" adını verdi.

Bilim dünyasının son keşfi: evrende bilinen en eski galaksi keşfedildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaksi, evrenin oluşumundan sadece 380 milyon yıl sonra, yani Big Bang'den yaklaşık 1,3 milyar yıl sonra oluştu. Bu, evrenin bilinen en eski galaksisini yaklaşık 1,5 milyar yıl daha geriye götürüyor.

EGS-zs8-1, evrenin ilk galaksilerinin nasıl oluştuğuna dair yeni bilgiler sunuyor. Galaksi, evrenin ilk galaksilerinin çok küçük ve yoğun olduğunu gösteriyor.

Ekibin lideri, ETH Zürih'ten Prof. Pascal Oesch, "Bu, evrenin ilk galaksilerinin nasıl oluştuğuna dair yeni bilgiler sağlıyor" dedi. "Galaksi, evrenin ilk galaksilerinin çok küçük ve yoğun olduğunu gösteriyor."

EGS-zs8-1, Hubble Uzay Teleskobu ile keşfedildi. Galaksi, çok uzakta olduğu için çok küçük görünüyor. Ancak, Hubble Teleskobu'nun yüksek çözünürlüklü görüntüleri, galaksinin ayrıntılarını ortaya çıkarmayı başardı.

Ekibin bir başka üyesi, ETH Zürih'ten Dr. Santiago Arribas, "Bu, Hubble Teleskobu'nun ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi" dedi. "Bu küçük ve uzak galaksiyi bile görebiliyor."

EGS-zs8-1'in keşfi, evrenin oluşumu ve gelişimi hakkındaki anlayışımızı değiştirebilir. Galaksi, evrenin ilk galaksilerinin nasıl oluştuğuna dair yeni bilgiler sunuyor ve evrenin daha erken dönemlerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir.

Bilim dünyasının son keşfi: evrende bilinen en eski galaksi keşfedildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.