Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü Şanlıurfa’da törenle kutlanıyor.

Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Şanlıurfa Valiliği önünde bulunan Cumhuriyet Caddesinde resmi geçit ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi valilik binası önündeki geçit töreni Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vatandaşları ve törene katılanları selamlamasıyla başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valisi Hasan Şıldak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 

Vali Şıldak, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının kutlama töreninde sizlerle birlikte olmak, bu haklı gururu vatandaşlarımızla paylaşmak hepimiz için bir şeref ve onurdur. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun. Türkiye yüzyılının da başlangıcı olan yüzüncü yılımızın hepimize hayırlı olmasını, ülkemize güç, kuvvet, gelişme kazandırmasını temenni ediyorum.” dedi.

Etkinlikte; İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2 öğrenci kürsüde şiir okudu ardından İl Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesindeki çocukların tekvando ve jimnastik gösteri yapıldı. Halk oyunlarının ardından, Haliliye Belediyesi Mehteran Takımı da gösteri yaptı.

Törenin sonunda Türk silahlı kuvvetleri, jandarma ve emniyet teşkilatlarından askerler ve polisler, askeri zırhlı araçlar, polis araçları ve kentteki çeşitli okullardan öğrencilerde geçiş yaptı.

 

Törene, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, milletvekilleri, vali yardımcıları, kamu kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   

 

 

Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.