Otomobil alacaklar dikkat! Fiyatlar 500 bin TL birden düşecek

İkinci el otomobil fiyatlarında yaşanan anlamsız artışlar nihayet son buldu. Şu sıralar piyasada büyük fiyat düşüşleri söz konusu. En çok fiyatı düşen otomobiller ise stokları yenilenen yüksek modeller. İşte bu gelişmeler hakkında merak edilen detaylar...

Otomobil alacaklar dikkat!  Fiyatlar 500 bin TL birden düşecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayının ortasından bu yana ikinci el otomobil fiyatlarında gözle görülür bir düşüş trendi başladı. 

Otomobil fiyatlarında yaşanan anlamsız artışlar nihayet son buldu. Özellikle ikinci el otomobil fiyatları dolar bazında saçma artışlara sahne olmuş ve ortalık fırsatçılarla dolmuştu. Bu durum nihayet sona erdi.

Şu sıralar ikinci el otomobil piyasasında büyük fiyat düşüşleri söz konusu. Öyle ki bizlerin bile takip listesine aldığı otomobillerin fiyatlarında 200 bin TL ile 500 bin TL arasında düşüşler meydana geldi. Peki en çok fiyatı düşen otomobiller hangileri?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Hala ikinci el ilan sitelerinde sanki sıfır araba stokları tükenmiş gibi davranan fırsatçı satıcılar var. Bu fırsatçılara yer vermeyin. Çünkü her otomobil bayisi stoklarını fullemiş durumda.

Bu fırsatçılar ise hala ilanlarında ekstra hariç fiyatı diyerek keriz avına çıkmış durumdalar.

Fakat bu durum, otomobillerin fırsatçıların elinde patladığı gerçeğini değiştirmiyor.

Peki şimdi gelelim otomobil fiyatlarındaki düşüşlere. Hangi otomobil ne kadar ucuzladı? En büyük düşüş stokları yenilenen yüksek model otomobillerde gerçekleşti.

Normal şartlarda ekstra fiyatı dahil değil yazanlar, şimdi bayi fiyatının da 100 – 200 bin TL altına fiyat yazmaya başladılar.

Hatta alacağınız otomobil biraz lüksse fiyat düşüşleri 500 bin TL’ye kadar ulaşmış durumda. Lakin düşük fiyatlı otomobillerde de bir ucuzlama söz konusu. Kış ayına girdiğimiz tarihlerde ise düşüşlerin daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Artık Tofaş Şahin, Tofaş Doğan gibi tenekeler için 200 bin TL 300 bin TL istemiyorlar çünkü insanlarda bu kadar para yok.

Kredilerin de vadesi kısa ve faizleri çok fazla. Dolayısıyla insanlar otomobil alamıyorlar.

 

Otomobil alacaklar dikkat! Fiyatlar 500 bin TL birden düşecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.