Urfa’da Starbucks’ta eylem Filistin bayraklı atkılarla oturdular

AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını "protesto" etmek için bir alışveriş merkezindeki Starbucks şubesinde "yer kapatma" eylemi yaptı.

5

Filistin’de yaşanan soykırıma ve bu soykırımda Starbucks’ın İsrail’e verdiği desteğe tepki olarak AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Starbucks’ın Türkiye’deki tüm şubelerinde misafir oturma alanlarında "Say Stop" mottosuyla, Filistin atkılarıyla yer kapatma eylemi gerçekleştirdi. 

Eylem Şanlıurfa’daki bir alışveriş merkezinde bulunan Starbucks şubesinden de yapıldı. 

Eylemde, üzerinde Filistin bayrağı motifli bulunan atkılar takan AK Partili gençler, Starbucks şubesinde topluca masalara oturdu. 

Urfalı olan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Bu eylemimiz, soykırıma uğrayan Filistin halkına destek vermek ve soykırımı gerçekleştiren savaş suçlusu İsrail'e ve destekçilerine 'Dur!' demek içindir. 

Bu barışçıl eylemimizin amacı çocukları, kadınları ve hastaneleri hedefleyen bombalara karşı durmaktır.

AK Gençlik olarak tüm dünyaya #SayStop diyoruz."

Bu eylemimiz, soykırıma uğrayan Filistin halkına destek vermek ve soykırımı gerçekleştiren savaş suçlusu İsrail'e ve destekçilerine " 𝐃𝐔𝐑 ❗️" demek içindir. 

Bu barışçıl eylemimizin amacı çocukları, kadınları ve hastaneleri hedefleyen bombalara karşı durmaktır. #SayStop
🇵🇸🇹🇷 pic.twitter.com/Sdwd8gKN5q

— Emre Karaçizmeli (@emrekaracizmeli) October 27, 2023