Şanlıurfa’ya büyükşehir adayı için dışarıdan bir isim gelir mi?

AK Parti Genel Merkezinde bazı iller için dışarıdan adayların isimleri gündeme geliyor. Şanlıurfa için de ‘dışarıdan bir isim olursa’ tartışmasının gündeme geldiği konuşuluyor. Belli bir ismin gündeme gelip gelmediği henüz bilinmiyor ancak AK Parti, Celalettin Güvenç deneyiminden sonra bir daha bu formüle başvurmadı. Şayet olursa en çok öne çıkan ismin Abdullah Erin olacağı biliniyor.

Şanlıurfa’ya büyükşehir adayı için dışarıdan bir isim gelir mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa, dışarıdan gelen isimlerle seçime girmeye alıştı. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), şimdiki adı HEDEP olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) gibi partiler, milletvekilliği seçiminde liste başlarına başka illerden aday gösterip seçilmelerini sağlıyor. AK Parti’den Bekir Bozdağ, CHP’den Mahmut Tanal, HDP’den Mithat Sancar ve Dilan Kunt Ayan bu partilerin son seçim stratejisiydi.

Yerel seçimlerde ise durum farklı… AK Parti’nin 2019’da seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç deneyimi başarısızlıkla sonuçlanınca, ne AK Parti ne de başka bir parti yerel seçimlerde deyim yerindeyse “ithal aday” stratejisine yanaştı. 

Şanlıurfa her geçen gün Celalettin Güvenç döneminin başarılarını biraz daha fazla konuşmaya başlayınca durum değişti. Valilik yapmış birisine Ankara’da kapıların daha kolay açılmasından, genel müdürlerin hatta bakanların Şanlıurfa’ya getirilmesi başarı olarak dilden dile konuşulur oldu. Geriye kalan tek kaygı “ithal aday” meselesi… 

 

ABDULLAH ERİN İSMİ HEP TARTIŞILDI

Seçimlerde isimler dolaşırken Merkez Valisi ve Eski Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ismi gündemdeki yerini hep korudu. Şanlıurfa’da görev yaparken de gündeme gelmiş ancak kendisi böyle bir durum söz konusu olduğunda memleketi Mardin’i tercih edeceğini açıklamıştı. Erin’in memleketi Mardin’de bu seçim yine adı geçiyor. Anketlerde de adı ön sıralarda. Ama Şanlıurfa için de ismi gündemde. Erin’in, Güvenç’e oranla en büyük farkı komşu şehirden olması ve kültür farkımızın hemen hemen hiç ayırt edilememesi. Bu yüzden AK Parti’nin sürpriz bir ismi açıklayabileceği konuşulurken bu ismin Erin de olabileceğine kulislerde ihtimal veriliyor.

Şanlıurfa’ya büyükşehir adayı için dışarıdan bir isim gelir mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.