Urfa’da ev ve araba satışında yeni dönem!

Şanlıurfa dahil 81 ilde kimliğini gizleyerek otomobil, ev ve her çeşit taşınmaz ilanı verenlerin önü kesiliyor. Bugün’den itibaren e-Devlet veya Web Tapu üzerinden kimlik doğrulaması yapılacak. Kendi malı olmayan ya da satmaya yetkili olmadığı ürünler için ilan verenlere 100 bin lira ceza kesilecek.

Urfa’da ev ve araba satışında yeni dönem!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar nedeniyle taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde alınan önlemlerin bir yenisi Şanlıurfa dahil 81 ilde bugün yürürlüğe girdi.

İlan sitelerinin tamamında kişiler kimliğini doğrulayarak, satılacak malın üzerinde veya yetkilisi olduğunu ispatlayarak satışını yapabilecek. Bu konudaki doğrulama işlemleri e-Devlet veya Web Tapu üzerinden yapılacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından yönetmelikte yapılan değişiklikler sayesinde ilan sitelerinde kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan veren ve piyasa fiyatlarını artıran kişiler engellenecek.

Piyasanın çok üzerinde ve birden fazla ilan girerek piyasayı manipüle eden, bilgi kirliliği yaratan kişilere izin verilmeyecek.

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Ticaret Bakanlığı, yaptığı düzenlemelerle birlikte fiyatlardaki balonun sönmesini sağlamıştı.

İlanların daha gerçekçi ve doğru olacağı, bunun yanı sıra yetki belgesi almış emlak ve araç satış işletmelerinin öneminin artması bekleniyor.

Böylelikle sektörde kayıt dışı çalışmanın da önemli ölçüde önüne geçilecek ve vergi kaybının da önüne geçilecek.

Urfa’da ev ve araba satışında yeni dönem!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.