Bakan açıkladı! Köprüler ve otoyollar da listede

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Elektrik Üretim A.Ş'ye ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin önümüzdeki dönemde özelleştirileceğini söyledi.

Bakan açıkladı! Köprüler ve otoyollar da listede

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığının 2024 yılı bütçesini sunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtladı.

Programdakiler dışında yeni bir kamu kurumunu özelleştirmeye almayacaklarını belirten Şimşek, Elektrik Üretim A.Ş'ye ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin önümüzdeki dönemde özelleştirileceğini söyledi.

“SATMADIĞINIZ NE KALDI Kİ?”

Mehmet Şimşek’in yeni özelleştirme kararlarına muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. Milletvekilleri, "Zaten satmadığınız ne kaldı ki, elde avuçta ne varsa hepsini sattınız" karşılığını verdi.

Şimşek'in özelleştirileceğini söylediği köprü ve otoyollar geçmişte kamu kaynaklarıyla yapılan başta İstanbul-Ankara otoyolu ile İstanbul Boğaz Köprüsü olmak üzere özel sektörün işlettiklerine göre ucuz tarifelerin uygulandığı ulaşım ağlarını içeriyor.

Özelleştirmeleri halinde bu yol ve köprülerin fiyatının da artması kaçınılmaz hale gelecek.

Bakan açıkladı! Köprüler ve otoyollar da listede

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.