Şanlıurfa'ya KOSGEB'den 650 bin lirayı bulan destek

6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli korkunç depremlerin ardından deprem bölgesinde yer alan KOBİ'lerin ayağa kaldırılması amacıyla destekler sürüyor. Şanlıurfa’ya KOSGEB'den 0 faizli ve 2 yıl ödemesiz 650 bin lirayı bulan destek kredisi müjdesi geldi. KOSGEB faizsiz krediye nasıl başvurulur? KOSGEB faizsiz krediye başvurular ne zaman başlayacak? KOSGEB faizsiz kredi başvuru şartları ne? İşte tüm detaylar haberimizde…

Şanlıurfa'ya KOSGEB'den 650 bin lirayı bulan destek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri canlandırmayı hedefliyor. Proje, KOBİ'lere hasar durumuna, ölçeğine ve bulunduğu ile göre 750 bin liraya kadar destek fırsatı sunacak. Peki Şanlıurfa’daki işletmelere ne kadar destek verilecek?

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Bankası ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu finansman desteğiyle 450 milyon dolarlık bir kaynağı işletmelerimizin emrine sunuyoruz. KOBİ'lerimizi ilk 24 ayı geri ödemesiz olan tamamen faizsiz bu destekten yararlanmaya davet ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.

0 FAİZ KREDİ NASIL ALINIR?

Şanlıurfa’yı da kapsayan deprem bölgesinde yer alan işletmeleri kapsayan kredi 6 ay süreli destekte ilk 24 ay geri ödeme olmayacak. 

İşletmeler sonraki 12 ayda 3 taksit halinde geri ödemelerini yapacak. Geri ödemeler tamamen faizsiz olacak.

 

HANGİ İLLER KOSGEB 0 FAİZ PROJESİNE DAHİL EDİLDİ?

2023-2025 yıllarını kapsayan projeden, depremin yıkıcı etkisinin ez fazla görüldüğü Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Nurdağı ve İslahiye'de hasar gören veya en az yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler; Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ve Gaziantep'te ise (Nurdağı ve İslahiye ilçeleri hariç) hasar gören işletmeler faydalanacak.

 

ŞANLIURFA HANGİ GRUPTA?

Proje kapsamında desteklenecek iller yaşanan hasar göz önüne alınarak 2 gruba ayrıldı.

Grup 1: Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Nurdağı Islahiye İlçeleri

Grup 2: Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep (Nurdağı ve Islahiye hariç).

ŞANLIURFA’DAKİ İŞLETMELER NE KADAR KREDİ ALABİLECEK?

Grup 2’de yer alan Şanlıurfa’daki az hasarlı mikro ölçekli işletme 250 bin, küçük ölçekli işletme 350 bin, orta ölçekli işletme ise 450 bin lira kredi alabilecek. 

Şanlıurfa’da orta hasarlı mikro ölçekli işletme 300 bin, küçük ölçekli işletme 400 bin, orta ölçekli işletme ise 550 bin lira kredi alabilecek.

Şanlıurfa’da ağır hasarlı mikro ölçekli işletme 350 bin, küçük ölçekli işletme 450 bin, orta ölçekli işletme ise 650 bin lira kredi alabilecek.

Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı Uygulama Esasları için tıklayınız.

 

Şanlıurfa'ya KOSGEB'den 650 bin lirayı bulan destek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.